Dijous 25 abril 2024

Dijous 25 abril 2024

Compartir

Les infeccions de COVID-19 augmenten un 52% en un mes

Escrit per Redacció SemMexic

És altament probable que l’augment sigui molt més gran, va afirmar el portaveu de l’OMS en declaracions a la premsa a Ginebra.

L’agència sanitària mundial documenta 850 mil casos en quatre setmanes a nivell global, la majoria causats per un nou cep del coronavirus. La xifra real d’infectats podria ser molt més gran en vista que la vigilància i els registres han disminuït a tots els països. Les previsions apunten que la tendència es mantingui els propers mesos d’hivern boreal.

El nombre d’infeccions de COVID-19 va en ascens a tot el món, amb un augment del 52% en un mes, i s’espera que la tendència continuï els propers mesos d’hivern boreal, va advertir aquest divendres l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Les dades més recents de l’agència sanitària -que cobreixen les quatre setmanes del 20 de novembre al 17 de desembre de 2023-, van mostrar el pronunciat increment de 850 mil nous casos de COVID-19 notificats, un 52 per cent, pel que fa als 28 dies anteriors.

L’augment seria superior al notificat

Però per gran que sembli, és altament probable que l’augment sigui molt més gran, va afirmar el portaveu de l’OMS en declaracions a la premsa a Ginebra.

“Sabem que a tot el món, i ho hem vist a molts dels nostres propis països, els informes han disminuït, els centres de vigilància han disminuït, els centres de vacunació han disminuït, han estat desmantellats o tancats… això condueix a una imatge incompleta i lamentablement hauríem d’esperar més casos dels que hem informat oficialment”, va apuntar Christian Lindmeier.

Més de 118 mil hospitalitzacions

L’agència de salut va especificar que entre el 13 de novembre i el 10 de desembre passats es van registrar més de 118.000 noves hospitalitzacions per COVID-19 i més de 1600 nous ingressos en unitats de cures intensives, amb un augment general del 23% i el 51 % respectivament als països que presenten informes sistemàtics a l’OMS.

Entre el 20 de novembre i el 17 de desembre de 2023, 105 països van documentar casos de COVID19 i 50 països van reportar morts per COVID-19.

Nova variant

La majoria de les infeccions han estat causades per un nou cep del coronavirus anomenat JN.1, que l’OMS observa actualment amb especial atenció i que va declarar “variant d’interès” el 18 de desembre a causa del seu ràpid augment en la prevalença de les últimes setmanes.

Segons els informes disponibles, la variant JN.1 es va detectar per primera vegada als Estats Units i després es va estendre a desenes de països. El cep va evolucionar a partir de la variant Òmicron, que es va relacionar amb un pic d’infeccions de COVID el 2022.

Fins al 17 de desembre de 2023, s’havien documentat més de 772 milions de casos confirmats i gairebé set milions de morts al món des del primer cas de coronavirus el novembre 2019.

Foto portada: Una treballadora de salut fa la prova del COVID-19 una dona a Shenzhen, Xina. (Arxiu)

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

X Encuentro Iberoamericano de Género y Comunicación a L’Havana (I)

Gènere i Comunicació: Capacitar, paraula màgica Capacitar comunicadores i comunicadors, i també a altres actors...

Calala Fons de Dones fa la campanya: Pel 8 de març, ajuda a sumar 25.000 euros pels drets de les dones!

Aportacions per enfortir el moviment feminista de dones en aquesta i l’altra riba de l’Atlàntic....

Foto 1

Madrid: Comissió ‘Frydas. Feministes rebels i diverses activistes” / La Independent / Notícies Gènere

Amb l’objectiu de fer la manifestació del 8 de març més accessible per a totes...