Dilluns 20 març 2023

Dilluns 20 març 2023

Compartir

Les blogueres: Comentamoscine / La Independent / Notícies gènere

Pilar Gorbano és Comentamoscine

Cinèfila és una persona aficionada al cinema que a l’hora d’analitzar una pel·lícula, posa l’accent i valora tots els factors que en ell intervenen: el guió, les actuacions, l’escenografia i altres elements tècnics i artístics que componen la trama.

Pilar Gorbano (Marel) no és només una cinèfila, és una esteta del cinema, algú que entén l’art com un valor essencial, i ens ho ofereix amb delicadesa, com un ram de flors fresques, com una alba marina, com una recepta de l’àvia…

D’aquesta manera rebem les seves crítiques, els seus comentaris, les seves recomanacions.

Com si d’un estel de cinema es tractés, Pilar Gorbano utilitza un pseudònim per presentar-se i així ho aclareix “Marel és el meu pseudònim quan escric sobre cinema en aquest bloc o en la revista Este de Madrid.

Es declara una apassionada de la literatura, el teatre i el cinema d’allò que diu ella: “opino escrivint el que no puc dir amb paraules”.

I ens convida a deixar els nostres suggeriments i a contactar amb ella, pretenent així perllongar la relació amb el seu públic i evitar el final de pantalla amb l’acostumat the end.

És curiós, i fins i tot pot resultar contradictori, però visualment la web no crida l’atenció, podria passar desapercebuda, solapes titulades, colors gens estridents, lletres que fan paraules, paraules que conformen frases i frases que construeixen paràgrafs, molts això sí. I de tant en tant una imatge aquí o allà.

Estèticament no diu res, convinguem que hi ha webs molt més atractives, amb imatges que estimulen a recórrer-les.

Comentemcinema en canvi té un aspecte auster, senzill, el seu fort, sens dubte, són els seus continguts.

Un grup de pestanyes, que sembla un arxivador antic, classifica els films per gènere i una vegada dins podem trobar la crítica, el cartell, fotos i el tràiler corresponents.

En Fitxes d’actors i directors, barrejats, barrejades, i sense diferenciar qui són els uns i els altres ni les unes ni les altres, en ordre alfabètic pel seu nom no pel cognom, ens mostra i demostra el valor de la síntesi. Una sola mirada és suficient per identificar a la persona que es tracta, sembla fàcil però no ho és, fa falta un profund saber per poder realitzar cada sinopsis.

Recomana una pel·lícula, una secció que sorgeix a partir de la iniciativa d’un seguidor, permet la interacció amb l’administradora i també entre el públic, creant un clima de participació on cada qui és protagonista.

Una altra de les diferències amb altres blocs/webs dedicades a crítica de cinema és que s’ignora per complet l’habitual fitxa tècnica de cada cinta i és el mateix relat el que ens introdueix en el cor de cada film, en el seu argument, en les seves actuacions, en les seves curiositats i les sensacions que ha despertat.

Explica’m és un xat d’impressions molt personals que resulta entretingut, divers i interactiu.

Un apartat especial A més de cinema  vol ser un racó on recollir la vida i l’obra de personalitats de l’art com Frida Kahlo o de la literatura com Saramago o Vargas Llosa, un intent vàlid però una miqueta abandonat per l’autora, és una llàstima, la seva faceta d’escriptora i poeta li permet crear aquestes atmosferes etèries que tant agraïm les i els lectors.

És que entre butaca i butaca Pilar Gorbano es dóna temps per escriure poesia i una columna setmanal en el bloc El Tren dels Núvols de la revista digital A l’Est de Madrid. Però aquesta és una altra història, un altre bloc i una altra pel·lícula.

Com s’ha dit, comentemcinema és molt més que un espai de crítica cinematogràfica, és un viatge pel coneixement del setè art, un bagul de complicitats on val la pena (i l’alegria) capbussar-se i regirar-ho tot.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

També et pot interessar