Diumenge 28 maig 2023

Diumenge 28 maig 2023

Compartir

“Las herederas”, un documental sobre Matriarcats

 

Anna Boyé, presenta el seu  documental sobre el matriarcat de l’illa de Sumatra, el dijous 25, a la casa Golferichs de Barcelona.

El documental s’inicia amb aquesta frase: “Hi ha un lloc al món on només les dones hereten les terres…”.

A l’oest de la illa hi viu el poble Minangkabau, una comunitat matriarcal de més de quatre milions de persones, on les tradicions ancestrals -denominades Adat- situen a la mare al centre de la societat. Allí les dones hereten la casa, la terra i els béns de la família, que passen de mares a filles. El llinatge el transmeten elles i el consens o acord mutu entre home i dona és la base que sustenta la vida. En mig de la societat musulmana que predomina a Indonesia, destaca aquesta comunitat també musulmana, on les dones tenen a la natura como a mestra i guia per a dirigir el seu entorn.

Així explica Boyé  la seva feina: “Viatjant i estudiant la diversitat de cultures i de religions em vaig adonar de les discriminacions que pateix la dona i em vaig preguntar si hi havia llocs on la dona tingués un paper rellevant. I sí, n’hi ha. Així va néixer Matriarcats, un projecte etnogràfic, fotogràfic i pedagògic per descobrir l’essència de les societats matriarcals”.

 

alt

Anna Boyé, fotoperiodista i antropòloga porta molts anys investigant sobre diferents matriarcats. Ha conegut la societat Bijagó (a Guinea Bissau), Mosuo (a la Xina ), les dones de Juchitán (a Mèxic), i Quero i Huilloc ( al Perú).

Ara, el 25 de maig, a les 19h, estrenarà el documental  “Las herederas”  i  el llibre que ha escrit sobre aquest matriarcat. La presentació i projecció tindran lloc a la Casa Golferichs*.

D’altra banda, Boye també informarà del viatge que organitza del 8 al 22 de juliol, per visitar la comunitat dels Minangkabau, un viatge antropològic per a compartir i viure des de dins una altra manera d’organització social i gaudir de la seva hospitalitat.

Podeu veure el tràiler del documental.

(*) l’Espai de Fotografia Català Roca, a la Casa Golferichs. Gran Via de les Corts Catalanes, 491

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Neix l’associació Veus gitanes / Rromane Glasùra

Llibres, llibres i més llibres. 11 de novembre, Dia de les llibreries.

8M 2021: XI Jornades d’Acció Feminista