Diumenge 26 maig 2024

Diumenge 26 maig 2024

Compartir

Estat espanyol: Juristes reivindiquen la igualtat com a principi fonamental / La Independent / Noticies Gènere

A la V Cimera de Dones Juristes que va concloure el passat divendres al Col·legi d’Advocats de Madrid, hi van participar més de 200 dones juristes de tot el país que van reivindicar la igualtat com a principi fonamental de les relacions humanes i van demandar una llei integral per a la Igualtat de tracte i la No discriminació.

 

En l’esdeveniment que va comptar amb la presència de notables juristes com Sonia Gumpert, degana del Col·legi d’Advocats de Madrid, María Eugenia Gai, Degana del Col·legi d’Advocats de Barcelona, Carmen Sanchez-Cortès, Secretària d’Estat de Justícia,Victòria Ortega Benito, Presidenta de l’Advocacia Espanyola, Amelia Valcárcel, consellera d’Estat, entre d’altres.

Després de dos dies d’intensos debats, es va presentar un “Manifest” que reclama que les dones tinguin la visibilitat que li correspon, amb la participació d’homes i dones i anima a seguir avançant en aquest camí per aconseguir una societat igualitària a través de la defensa i de l’aplicació del Dret.

A la jornada, es van realitzar dues taules rodones que varen plantejar com a necessitats prioritàries, educar en valors i l’anàlisi del paper de la dona en el món jurídic i de l’advocacia.

La presidenta del Consell General de l’Advocacia Espanyola ha recordat que les dones suposen el 17% dels integrants del Consell, una xifra encara baixa però que pràcticament s’ha duplicat respecte a la que hi havia fa uns anys. Al Col·legi d’Advocats de Barcelona “el posicionament de les dones ha millorat d’una manera espectacular en els últims anys”, va assenyalar la degana Maria Eugenia Gai, “representant actualment el 60% de la col·legiació”. En el cas de Madrid, ha sostingut Gay, “Sonia Gumpert li ha donat a la institució aquesta sensibilitat, proximitat i emoció que les dones que lideren institucions saben transmetre”.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Intersindical Valenciana: 25 NOVIEMBRE, DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES

25 NOVIEMBRE DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA TOTES...

Maribel Nogue

Subtileses d’un missatge subliminal nociu

OPINIÓ Sembla mentida després de les eleccions andaluses amb la aparició de VOX a un...

Catalunya: Violència masclista. El Govern anuncia atenció a fills i filles / La Independent / Notícies Gènere

Les filles i fills de dones que pateixen violència masclista seran atesos dins d 8217...