Dissabte 02 març 2024

Dissabte 02 març 2024

Compartir

Feminisme, patrimoni de la humanitat

 

El XXIII Congrés de l’Associació Mundial de Dones Periodistes i Escriptores (AMMPE) ha emès una resolució tot demanant que el feminisme sigui considerat patrimoni immaterial de la humanitat de la Unesco.

Aprovada per assentiment de les participants, la resolució surt d’una proposta sotmesa al plenari del congrés durant el panell de l’Aliança Global per als Medis i Gènere (GAMAG), moviment mundial per a promoure la igualtat de gènere a i a través dels mitjans de comunicació.

Dit i fet, el secretariat europeu de la GAMAG ha volgut protegir el feminisme com a concepte global tot instant a la Unesco a fer una realitat aquesta salvaguarda de la qual s’ha tornat a parlar amb motiu del decés de la que fou ministra de Cultura espanyola Carmen Alborch que fa anys ho va suggerir.

El Feminisme amb lletres majúscules hauria de ser entès com una lluita global per als drets humans, contra l’explotació, per la dignitat i per a revertir l’actual ordre mundial. Per tot això considerat Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la Unesco.

També a proposta del secretariat europeu de la Gamac, amb seu a Barcelona, no s’ha oblidat el que passa a casa nostra i el Congrés de l’AMMPE ha condemnat una greu agressió masclista feta a un tweet signat per un, com a mínim, controvertit escriptor, i adreçat a la Secretaria d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya, Mireia Mata, i al seu departament.

El tweet ha estat denunciat i el compte de twitter tancat car incloïa amenaces de mort. S’ha produït precisament la mateixa setmana on el congrés celebrat a Londres debatia com fer front a les agressions masclistes en línia.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

15 anys de la Mort de Gloria Fuertes / La Independent / Notícies gènere

    Foto,Gloria Fuertes   El 27 de novembre, fa just 15 anys que ens...

Barcelona: ha mort la periodista i historiadora de la literatura Montserrat Casals i Couturier / La Independent / Notícies gènere

Montserrat Casals, nascuda a Barcelona el 1952 ha mort als 62 anys, a causa d’un...

Ara que ha arribat el 8 de març

    OPINIÓ Què ha de passar quan sistemàticament se’t considera l’hòstia i el rei...