Dimarts 28 maig 2024

Dimarts 28 maig 2024

Compartir

L’activista marroquí Zineb El Razhoui destaca la importància del ciberactivisme en “les primaveres àrabs”

Durant la seva intervenció, Zineb ha fet reiteradament recalcar que el govern francès, en els últims anys, està recolzant amb tecnologia punta a la policia marroquina per espiar i boicotejar a les xarxes socials als moviments com el seu. Això ha arribat, segons afirma, a límits insospitats de violació de la intimitat i persecució de blocaires i activistes. Afegeix, que el mateix succeeix, fins i tot amb major impunitat, en països com Síria. Allí, ens comenta, estan perseguint, torturant i fins i tot assassinant a els qui protesten a favor de la llibertat d’expressió en Internet.

Explicant també amb la participació de la periodista Ruth Gómez (de la UN Women) i amb els periodistes Txema Santana i José Taronger (del portal sobre Àfrica Guinguinbali) es va poder aprofundir en taula rodona en diversos temes crucials dins de la comunicació actual. Es va poder parlar d’un nou paper de la ciutadania en detriment dels mitjans tradicionals de comunicació, de l’optimisme que estan generant en la joventut les revoltes en països com Senegal i del paper de les noves tecnologies en els processos de democratització que s’estan vivint als països àrabs. Cal destacar, per finalitzar, l’interessant debat que es va generar entorn del paper de les dones en aquestes revoltes, que estem testificant en les imatges que ens arriben. Es va concloure que és el moment en què s’està demostrant les ànsies de llibertat de les dones i de tota una població, que pretén crear un sistema de vida nou allunyat de les imposicions patriarcals i religioses.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Mèxic: Exigeixen compliment de la sentència pel cas Campo Algodonero

Trobada ciutadana critica violència exercida per l’Estat En concloure la Trobada sobre Memòria Històrica “Alternatives...

20-S: un punt de no retorn a les institucions masclistes del govern de Rajoy

OPINIÓ Aquest 20 de setembre – arran de la repressió de l’Estat espanyol a...

Cartells i imatges del 8 de març

LA GERMANA, L’ESTRANGERA És perquè et sé germana que puc dir-te estrangera. / Sense...