Dissabte 18 maig 2024

Dissabte 18 maig 2024

Compartir

Gaza: Tensió sense límits a Palestina / La Independent / Notícies Gènere

A principis de juliol Israel va denunciar l’assassinat de tres estudiants colons israelians a prop d’ Hebron. Aquest fet va desencadenar una ofensiva per part del govern de Netanyahu, amb el resultat de la mort de prop de 3000 palestins i palestines i més de 10.000 persones ferides, la majoria ciutadania civil, en un gran nombre mainada, i la destrucció que la guerra comporta.
 
 
 
 

 
 
 
Actualente s’ha disparat la tensió amb l’anunci de Netanyahu de construir 1000 nous habitatges a la part oriental de Jerusalem, així com noves infrastructures per comunitats jueves a Cisjordània.
 
La desesperació Palestina va augmentant amb un deteriorament progressiu. Aquesta tensió s’ha materialitzat amb la mort d’un nen jueu de tres mesos quan un Palestí embestia a vuit colons en una parada del tramvia que travessa Jerusalem.
 
Després d’aquest fet, va començar el setge per part de la policia i l’exèrcit israelià als barris orientals de la ciutat de majoria àrabs, mentre, grups de colons jueus ultraortodoxos i extremistes ocupaven la mesquita d’Al-Aqsa.
 
També ha creat una gran tensió l’augment de les restriccions d’horaris als palestins per accedir a  l’ esplanada de les mesquites, mentre ha estat ampliat per als jueus.
 
Com a forma de protesta els palestins han estat celebrant les oracions als carrers dels voltants,éssent vigilats per l’exèrcit.
 
Aquestes protestes pacífiques en moltes ocasions han acabat amb descàrregues policials desmesurades on desenes de palestins, la majoria menors, són detinguts i traslladats a presons israelianes, on segons orgnitzaciones de drets humans com Addaweer o la israeliana B’tselem, són torturats sense garanties legals ni sanitàries.
 
Les condicions dels palestins no són propícies a cap aixecament, la divisió geogràfica està més marcada que mai. Gaza està envoltada, sota bloqueig i Cisjordània totalment fragmentada.
 
Una possible revolta no comptaria amb el suport de l’Autoritat Nacional Palestina (ANP) que pràcticament ha cessat en la gestió política, resistint-se a signar l’Estatut de Roma, que atorgaria a la Cort Penal Internacional potestat d’investigar els crims contra la humanitat comesos per Israel. També l’ANP es nega a donar suport a la crida internacional de la socidedad civil palestina demanant accions de boicot, desinversions i sancions contra l’Estat d’Israel.
 
L’horror que les dones de Palestina estan suportant al costat dels seus fills, filles i familia és infinit, segons paraules de Dones Palestines en Xarxa, creuen que “no hi ha justícia internacional, ni política ni social ni religiosa. I que s’està cometent un genocidi amb el consentiment de tota la humanitat”.
 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Sevilla: La Plataforma “Contra las violencias machistas” condena el nuevo asesinato de una mujer, en Alcalá de Guadaíra ( Sevilla)

La Plataforma 8220 Contra las violencias machistas 8221 de Sevilla integrada por asociaciones de...

La denúncia d’una mare víctima de feminicidi a Xiapas

Una mare víctima de feminicidi denúncia corrupció indiferència de les autoritats i falta de...

Barcelona – Bolivia: “Descolonització i Despatriarcalització” / La Independent / Notícies Gènere

A la Fede cat tindrà lloc el dia 7 de Maig la presentació de...