Dimarts 20 febrer 2024

Dimarts 20 febrer 2024

Compartir

Intersindical Valenciana s’adhereix a la protesta de la Universitat de València per les declaracions sexistes del director de l’Acadèmia de la Història.

Àrea de la Dona d’Intersindical Valenciana

Intersindical Valenciana, davant les declaracions del director de l’Acadèmia de la Història, Gonzalo Anes, segons el qual  la dona està menys preparada que els homes perquè el seu paper és el del treball domèstic i la cura de les criatures, el que suposadament li impedeix dedicar més temps al treball d’investigació, se suma a la protesta del Rectorat i Professorat de la Universitat de València i altres institucions i mostra el seu rebuig al respecte.


El director de l’acadèmia  -la junta de govern de la qual està formada per 32 homes i 3 dones,  incomplint la presència equilibrada que estableix  la llei orgànica 3/2007, d’igualtat efectiva entre dones i homes-  desconeix la realitat actual de les universitats, on el nombre de dones matriculades és cada vegada major i l’expedient acadèmic de les quals és en molts  casos millor que el dels seus companys.

Intersindical considera lamentable que el director d’una Acadèmia de la Història es declare obertament sexista amb aquestes declaracions que continuen en la linea del biaix partidista i mancat de rigor professional amb el qual fa uns dies ens va sorprendre en la  seua defensa del franquisme i el feixisme, uns fets intolerables en una institució pública.

Per tot això, Intersindical ha signat el manifest demanant la dimisió del director de l’acadèmia.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: Presentació de llibre Cicatrius (in)visibles / La Independent / Notícies Gènere

El llibre “Cicatrius (in)visibles. Perspectives feministes sobre el càncer de mama” sera presentat a l’Espai...

396.366

OPINIÓ A Catalunya, (segons les dades fetes públiques el 2-10) hi ha actualment 799.579 persones...

El Govern condemna enèrgicament la mort d’una dona a Vielha víctima de la violència masclista

La presidenta de l’Institut Català de les Dones ha demanat a les dones que es...