Captura-de-Pantalla-2022-01-06-a-las-15.42.16

Compartir

Internacional. Webinar Dones que canvien el món

Plenes de força i ganes de transformar, així es van mostrar el passat dimarts 28 les participants del webinar Dones que canvien el món. Si t’ho vas perdre, aquesta fou una de les grans conclusions: generar un impacte al món no es contraposa amb la teva realització espiritual, personal i professional.

Entrevistes realitzades per la periodista Lucila Entin, tres històries de vida que donen suport a la idea que el coneixement, la força i l’espiritualitat.

Al webinar Dones que canvien el món, les entrevistes realitzades per la periodista Lucila Entin mostraren   tres històries de vida que recolzen la idea que el coneixement, la força i l’espiritualitat poden ser el motor perquè visquem amb compromís amb la nostra missió al món i generem canvis als nostres entorns.

Aquestes dones no van haver de triar entre dedicar la seva vida a ajudar els altres i seguir els preceptes de la Torà, perseguir la feina o la vida dels seus somnis.

Davant l’emergència, estic llesta!

Raquel Weintraub té 23 anys i en fa set que treballa al Comitè d’Ajuda a Desastres i Emergències Nacionals, CADENA a Mèxic. Actualment és la directora d’Estratègia global de l’entitat, i la seva feina implica planejar i dirigir programes per atendre desastres i crisis arreu del món.

En les seves paraules, “el repte de ser dona al món de les ajudes humanitàries és fort, sobretot en el treball de camp. És una tasca plena d’homes: rescatistes, paramèdics i militars. Tot el temps has d’estar provant que tu pots, tant físicament com intel·lectualment”.

I si bé creu que els temes sobre dones s’escolten més actualment, encara hi ha una gran lluita per endavant perquè les futures generacions trobin un camí més transitable.

La clau, segons ella, és “buscar en nosaltres mateixes i trobar allò que ens apassiona. Hem de provar moltes coses i ser honestes sobre els nostres desitjos. Això sí, cal ser molt perseverants per assolir-los”.

La cerca d’una missió

Daniela Schindlower somiava ser actriu i model. Així que va posar totes les seves forces a complir aquest somni: va estar a classes d’actuació i va dedicar diversos anys a cridar l’atenció d’una prestigiosa agència de models, per tal de ser inclosa al catàleg.

Però, just en el moment que va ser contactada per ingressar a aquesta agència, va sentir que Hashem li tenia una missió molt més gran.

“Quan vaig arribar al quart any de la cursa, vaig sentir que no m’omplia. Jo podia fer alguna cosa més. Després, va sorgir l’oportunitat de fer classes de religió i vaig veure com les cares de les meves alumnes s’il·luminaven en escoltar-me”, recorda.

Va decidir comunicar al seu marit el desig de formar-se a Israel. Poc després, junts es van embarcar en l’aprofundiment de les seves arrels.

Avui, Daniela ha gravat prop de 300 vídeos de formació, els quals es troben a les plataformes d’AishLatino. També va escriure el llibre Vivir con sentido. Tots dos mitjans li han permès canviar milions de vides al món.
La seva recerca personal i espiritual permet avui concloure que “estem arribant al moment en què el món comença a valorar la dona com ho fem dins el judaisme”.

Coneixement i espiritualitat

Ser dona; oriunda del Paraná, a l’interior d’una província Argentina, i practicar la seva religió plena d’orgull a Amelia Spector, però també l’ha obligat a lluitar amb més forces per arribar on és.

Ella és la directora executiva d’Ieladeinu, organització que protegeix nens, nenes i adolescents de la comunitat jueva contra el maltractament, abús i negligència. Recolza el càrrec amb estudis d’administració d’empreses i comptadoria; un postgrau en Direcció d’institucions sense ànim de lucre, entre d’altres.

Recorda el moment en què va manifestar a Hashem el seu desig de “utilitzar el coneixement i les capacitats per generar un impacte més gran, des d’un càrrec directiu en una organització dedicada a causes socials. Estic convençuda que quan una dona assumeix la seva direcció, les fa més eficients i transparents”.

La feina li ha permès concloure que, si es té una convicció social, guiada pels valors, és possible aconseguir el suport de la gent i tirar endavant qualsevol projecte.

El gran desafiament actual és, per a ella, “aconseguir un món més inclusiu, amb més respecte, amor i humilitat”. Un món més humà on tots aprofitem la possibilitat de fer coses amb més impacte”.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

També et pot interessar