Dilluns 04 març 2024

Dilluns 04 març 2024

Compartir

Feministes i ‘indignats’ protesten davant del Parlament de Galícia per la llei de família

Segons ha assenyalat Victoria Iglesias, integrant de la Marxa Mundial de Dones de Galícia la llei preveu una sèrie de mesures que van en contra de les dones i dels seus drets

Més d’un centenar de persones, entre feministes i participants del moviment 15-M, es va concentrar davant del Parlament de Galícia, per protestar per la llei de família de la Xunta, el text legislatiu es va debatre ahir.

La manifestació va ser convocada per diverses associacions feministes, com ara: la Marxa Mundial de Dones i Galícia Nova, per mostrar el seu rebuig a la Llei de Família impulsada, segons assenyalen, pel Partit Popular (PP) en el govern de la Xunta de Galícia.

La Xunta va aprovar el març aquesta llei que pretén promoure la protecció, la defensa i el suport a la natalitat i assessorament a dones embarassades.

Victòria Iglesias, integrant de la Marxa Mundial de Dones de Galícia ha assenyalat que “va ser molt positiva la resposta de la maniestación, encara que no va ser multitudinària. Pensem que el problema és que les mesures van en contra de les dones i dels seus drets “.

D’altra banda, Iglesias va expressar que el camí que ha iniciat la Xunta és molt perillós, ja retalla els drets de les dones. “Pensem que hauria de sumar respostes molt més concretes”.

“Considerem bastant greus tres coses. Una és l’enumeració de la família com a organització natural i prioritària a nivell social. Utilitza la paraula natural ens recorda moltíssim a les paraules usades pel Vaticà, sobre com considera la religió a la Família. Emfatitzà Iglesias.

En segon lloc, la portaveu feminista va expressar que la llei “dóna una sèrie de drets o consideracions de família a no nats, i amb això s’està reforçant a que les dones no puguin decidir sobre propi cos, retallant el dret a l’avortament. Això es veu agreujat amb altres manifestacions dins de la pròpia llei, com campanyes pel dret a la vida i de foment de la natalitat, entre d’altres “.

Finalment, Iglesias va manifestar que en tots els serveis públics dins de la llei, “es deroguen els títols d’igualtat de determinats serveis públics, que es canvia per ‘promourà’ determinats serveis”.

Des de Galícia Nova han assenyalat que, reafirmen la seva oposició a aquesta llei, a la qual ja s’han pronunciat en reiterades ocasions, “per respondre a un intent del PP d’aplicar un model ideològic reaccionari i regressiu, que no aposta ni pels drets de les dones, ni per la igualtat ni per la coresponsabilitat “.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

“Enmig del mar et sents lliure”

El 31 de desembre del passat any a les 13 hores les regatistes Anna Corbella...

LLIBRE Canon y subversión, una monografia que renova els estudis sobre l’obra narrativa de Rosalía de Castro

Helena González Fernández, investigadora del Centre Dona i Literatura, i María do Cebreiro Rábade Villar,...

Catalunya: es crea l’Observatori Català de Justícia de Violència Masclista / La Independent / Notícies Gènere

Per analitzar la resposta judicial i les mesures penals en violència masclista el govern de...