LOGO GAMAG copia

Compartir

Internacional: Segona assemblea de GAMAG, pel juliol a Madrid / La Independent / Notícies gènere

 L’Aula Magna de la Universitat Complutense de Madrid serà l’escenari de la Segona Assemblea General de GAMAG que es farà el pròxim dia 8 de juliol de 9 a 13pm. GAMAG és la xarxa global per promoure la igualtat de gènere en i a través dels mitjans de Comunicació i Tecnologies de la Informació.

 

GAMAG també inclou les Tecnologies de la Comunicació, les TIC, en tots els formats, ubicacions i les diferents formes de propietat. Aquesta segona Assemblea se celebrarà en el marc de la Conferència anual de The International Association for Media and Communication Reaserch (IAMCR) que tindrà lloc del 7 a l’11 de juliol a la Complutense de Madrid.

L’organització d’aquesta segona assemblea de GAMAG es podrà fer gràcies al suport del Research Group GECA que cedeix l’auditorium de la Universitat mentre es fa la Conferència anual de l’IAMCR.

En aquesta segona Assembla es renovaran els càrrecs dels Comité Executiu de GAMAG i, també, els dels capítols regionals. Es presentaran els informes d’activitats des de la creació de cadascun dels capítols fins a la celebració d’aquesta segona Assemblea i, també, la perspectiva de futur. Hores d’ara, s’està elaborant l’agenda de la reunió.                     

Constitució GAMAG 2015                 

             Equip inicial de constitució de GAMAG Europe a Ginebra. Juny 2015

                                                                 

GAMAG Europe (GE), el capítol regional de la Xarxa GAMAG, de la qual en forma part la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya- Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (XIDPIC.CAT-XIPVG) presentarà el seu informe des de la seva creació formal (juliol 2016) fins a principis del 2019.

També s’hi afegirà la constitució del període que està comprès entre la Primera Assemblea General, el 15 novembre 2015 i ara. GAMAG compta actualment amb els següents capítols regionals: Europe – inclosa Europa de l’Est-, Amèrica del Nord, Amèrica Llatina, Àfrica i la xarxa de la zona Àsia Pacífic.

Els capítols regionals de GAMAG es van crear pel juliol del 2017 en una reunió del Comité executiu de GAMAG, on es va decidir separar el capítol europeu del d’Amèrica del Nord.

Per GAMAG Europa, Teresa Carreras, va ser escollida coordinadora europea. Posteriorment amb Elena Tarifa, Nuria Cornet i Rosa Solbes membres de la XIDPIC.CAT-XIPVG, la Xarxa de Periodistes i Comunicadores Catalanes va acollir el Secretariat del capítol europeu de GAMAG. Actualment aquest capítol regional de GAMAG està format,aproximadament, per un centenar de periodistes, comunicadores i entitats que treballen per la igualtat de gènere en i pels mitjans de comunicació i les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC).

Les conclusions de la segona Assemblea de GAMAG es publicaran al web d’aquesta xarxa global, al web de la XIDPIC.CAT-XIPVG i a La Independent

 

 

BANGKOCK

                                                  Reunió  del Fòrum Global sobre Mitjans i Gènere Bangkok 2013

20 anys després de la quarta reunió de la Plataforma de Beijing, del 1995, les conclusions del Global Forum on Media and Gender, pel desembre del 2013, que va reunir a Bangkok més de 700 organitzacions, lídereses, periodistes i comunicadores, van posar de manifest que on no s’havien assolit avenços importants en igualtat de gènere era en l’aplicació de la secció J de la Plataforma, la que feia referència a l’aplicació de la igualtat en els mitjans de comunicació. Per això es va crear, GAMAG, una xarxa global que treballa a quatre nivells: el sector públic, els mitjans, la societat civil i investigador@s. Des de la base treballen per a la igualtat de gènere productores, sindicalistes, directors i directores de pel·lícules, periodistes, documentalistes, investigadors i investigadores, reguladors audiovisuals etc.

 

 

 

 

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Teresa Carreras

Teresa Carreras

Periodista, activista i feminista. Secretaria de la XIDPIC.CAT-XIPVG. Coordinadora de GAMAG Europa, expresidenta APEC. Corresponsal setmanari El SIGLO, Ha treballat a RTVE.

També et pot interessar