Xarxa Feminista

Compartir

Catalunya: Xarxes Feministes per a viure en llibertat. Ni un pas enrere! / La Independent / Notícies Breus /

El proper 14 de Juny tindrà lloc la 9a convocatòria de l’Escola Feminista d’Estiu (EFE). Es tìndra com a objectiu, treballar i compartir el contingut d’aquesta convocatòria: Xarxes Feministes per a viure en llibertat. Ni un pas enrere!, o sigui, elaborar estratègies conjuntament amb les xarxas feministes per a viure en llibertat, i fer front al feixisme i a l’antifeminisme que està sorgint d’una forma preocupant en totes les societats a nivell mundial.

 

 

 

 

L’ Escola Feminista d’Estiu (EFE), organitzada des de la Xarxa Feminista juntament amb Ca la Dona, és un espai de relació política, on es troben, dones, lesbianes i trans, alhora que grups feministes. La Xarxa es creà el 1996 durant la celebració de les Jornades “20 anys de feminisme a Catalunya” on es constatà la necessitat d’un espai des d’on impulsar la convivència de tots els feminismes, treballant cadascú des de la seva realitat i enriquint-se les unes a les altres en les seves diferències. “La pràctica de relació política entre feministes és una de les eines per a consolidar la força transformadora de la lluita per a la llibertat de les dones en tots els àmbits de la vida social, econòmica i política. Una pràctica que ha estat un dels trets més significatius i característics del Moviment Feminista a Catalunya”, s’informa a la convocatòria.

Són diversos els objectius de la Xarxa Feminista: impulsar la relació politica entre els grups anteriorment citats; intercanviar experiències i pràctiques per a propiciar el coneixement dels diferents feminismes; i posar de manifest la diversitat, donant força política a tot allò que realitzen les dones, lesbianes i trans.

La Xarxa Feminista està formada per sòcies i per un grup dinamitzador que es responsabilitza d’organitzar i dur a terme cada any l’Escola Feminista d’Estiu (EFE) des de 2010, data en què es va iniciar. També aquest grup dinamitzador, comptant con el suport de dones de col·lectius feministes, ha estat qui ha organitzat les diferents Jornades Feministes de Catalunya, les quals es duen a terme cada 10 anys, (1996,2006,2016).

Aquest any 2019 la (EFE)  compta amb taules de debat i tallers per a elaborar conjuntament estratègies per a enfrontar-se a l’ofensiva “misogena,racista, homòfoba i d’extrema dreta”. També s’hi parlarà sobre “la llibertat dels nostres cossos, s’aportaran sabers i experiències de la internacionalització de les resistències i aprendrem tècniques d’autodefensa”, informen des de l’organització.

L’Escola d’Estiu 2019,  s’ inagurarà el proper 14 de Juny, a les 17 hores amb la presentació de l’exposició “Preses de Franco”. Memòria i Testimonis de la Represon Franquista.

 

Mireu el Programa

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

També et pot interessar