Dissabte 02 març 2024

Dissabte 02 març 2024

Compartir

Internacional: L’ONU demana un replantejament en el disseny de les ciutats

Per Redacció Diario Feminista

L’ONU demana un replantejament en el disseny de les ciutats perquè siguin més segures per a les dones. Les dones i les nenes que viuen a les ciutats es veuen perjudicades per l’assetjament sexual i se senten insegures. 

Diverses enquestes mostren aquesta realitat, al Regne Unit el 97% s’han queixat d’assetjament sexual en espais públics, mentre que a Irlanda les dones se senten insegures al transport públic.

*”Designing Cities that work for Women”, elaborat per l’empresa Arup, la Universitat de Liverpool i el Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD), ha estudiat les solucions en temes com la seguretat i protecció, justícia i equitat, salut i benestar i enriquiment i realització. Un estudi que es basa en les experiències i percepcions de les dones de tot el món. A més d’incloure les dades i les conclusions d’altres estudis i documents científics.

Els resultats mostren la necessitat de cercar diverses maneres d’involucrar activament les dones en cada etapa del disseny i la planificació de la ciutat amb l’objectiu de garantir que les ciutats siguin més segures per a elles, a més de ser espais més inclusius.

Les recomanacions que s’exposen al document són: augmentar la formació de grups de treball sobre igualtat de gènere a tot els espais, programes d’educació i desenvolupament, i la creació de plans d’acció de disseny de les ciutats.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Cubelles: Mor Rosalia Abad / La Independent / Notícies gènere

    NECROLÒGICA Ens ha deixa’t una amiga, Rosalia Abad, companya i còmplice de molts...

Calala organitza jornada solidària entre dones

Teixir llaços i recaptar fons per donar suport a grups de dones que treballen contra...

Futbol femení a Mèxic. Una història d’opressió i de resistència*

@wikipedia.org Per Silvia Isabel Gámez. SemMéxico Per al segon Campionat Mundial de Futbol Femení, el...