Dissabte 02 març 2024

Dissabte 02 març 2024

Compartir

Internacional: Llibre imprescindible: Narratives de la diferència a les cultures globalitzades / La Independent / Notícies gènere

Andrea Ruthven (ADHUC—Universidad de Cantabria) ha coeditat, juntament amb Belén Martín-Lucas (Universidade de Vigo), el volum Narratives of Difference in Globalized Cultures: Reading Transnational Cultural Commodities, publicat per Palgrave.

 

Aquest llibre analitza com la comercialització de productes culturals transnacionals utilitza les diferències i el seu atractiu per als consumidors cosmopolites al nostre món globalitzat postmodern.

A quin preu? Quins dubtes ètics i polítiques enfronta el/l’artista / escriptor/a / lector/a quan es globalitza? Aquest volum analitza per què la diferència, sigui de gènere, sexual, racial, ètnica o lingüística, s’ha convertit en un element prominent en el camp cultural contemporani i els efectes d’aquest fet en la producció, circulació i recepció de productes culturals en el context de la globalització.

Des de la intersecció de la globalització, la diàspora, els estudis postcolonials i feministes a la literatura mundial, aquests assajos interroguen una àmplia varietat de narratives representatives preses de diversos camps culturals.

Els capítols inclosos ofereixen contra-lectures que interrompen les representacions hegemòniques de la identitat cultural dins del paisatge contemporani, neoliberal i globalitzat.

Més informació.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Assassinada la blocaire índia Shehla Masood

20.08.11 Reporters sense Fronteres ha denunciat l’assassinat de la blocaire i activista dels drets civils...

Maria Àngels Viladot

Les paraules no se les endú el vent

   OPINIÓ Mots com perillós, amenaça, desastre… desfermen un augment de cortisol en el torrent...

Obdilia Eugenio: Un premi per als pobles indígenes que lluiten sense rendir-se

    Obtilia Eugenio Manuel, indígena mepha´a, no sap quan però, aviat rebrà el Premi...