Dilluns 20 març 2023

Dilluns 20 març 2023

Compartir

Internacional – Iran: Activista empresonada defensora drets de la infancia nominada per Premi de Defensors de DH

La presidenta de la Fundació Martin Ennals, Micheline Calmy-Rey ha anunciat que l’advocada i activista iraniana, Nasrin Sotoudeh, és una dels tres persones nominades aquest any per obtenir el Premi Martin Ennals per Defensors dels Drets humans (MEA) 2012. 

Sotoudeh, és coneguda al seu país per defensar a menors d’edat condemnats a pena capital, presos de consciència, nenes i nens víctimes d’abús i activistes. Actualment es troba complint una condemna de sis anys a la presó d’Evin pel càrrec de difusió de propaganda contra l’Estat. 

Els altres nominats són el Centre per als Drets Humans de Bahrain (BCHR) i el monjo budista Luon Sovath. La o el guanyador es donarà a conèixer el 2 d’octubre del 2012 a una cerimònia a Ginebra, Suïssa.

L’objectiu del Premi Martin Ennals per Defensors de Drets Humans (MEA) és estendre el reconeixement i la protecció a aquells que estan actualment involucrats en el treball de primera línia per a la promoció i protecció dels drets humans. El Premi té com a objectiu encoratjar les persones i les organitzacions que en l’actualitat treballen pels drets de les altres persones en condicions hostils pels drets humans fonamentals i que estan en necessitat de protecció – amb caràcter excepcional. Amb especial atenció a a qui ha demostrat una actitut activa en  la lluita contra violacions de drets humans per mitjans valents i innovadors.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

També et pot interessar