Divendres 09 juny 2023

Divendres 09 juny 2023

Compartir

Internacional. GINEBRA :“Dona, poder i canvi” temes del Congrés AMMPE-2018 / La Independent / Notícies gènere

Londres acollirà la primera setmana de novembre del 2018 el XXIIIè Congrés Mundial d’AMMPE que es farà en col·laboració amb la British Broadcasting Corporation (BBC) i GAMAG EUROPA, el capítol regional de l’Aliança Global de Mitjans i Gènere (GAMAG), amb els ítems d’anàlisi “Dona, Poder i Canvi”. La Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya- Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (XIDPIC.CAT-XIPVG) hi serà present perquè forma part de GAMAG EUROPA.

 

                Veronica Birga, Julia Eugenia Martínez i Teresa Carreras en un moment de la reunió a Ginebra Foto @Vanessa Gorczyca

Els actes s’estan planificant per a la tardor del 2018 i es faran en col·laboració amb la University College of London, la BBC i, Google. Com en l’edició passada el Congrés constarà de tres jornades. Una primera que es dedicarà a la recerca sobre la igualtat de gènere i l’aplicació d’aquesta en la professió periodística. Aquí s’ha decidit fer un esforç. Hi ha moltes universitats a Europa i al món que fan molts estudis de gènere, però molt poques que apliquin els resultats a la professió. A la tarda d’aquesta primera jornada GAMAG EUROPA presentarà dos panels. El segon dia es visitarà la BBC i les participants podran conèixer a fons el seu departament de “Women in news” i la tercera jornada, es visitarà la seu de Google a la capital britànica.

La italiana Veronica Birga, responsable de gènere de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides (UN) pels Drets Humans, en una reunió celebrada, el 24 d’abril del 2017, a la seu de Nacions Unides (NU) a Ginebra, va confirmar el seu interès per assistir a aquest Congrés AMMPE-2018 en el qual un dels temes de denúncia serà la violació dels drets humans de les dones en molts estats del món. També hi va participar Julia Eugenia Martínez, presidenta de l’edició passada del Congrés d’AMMPE. L’any vinent es celebrarà el centenari del dret de vot de les dones britàniques. Des del Congrés AMMPE-2018 s’analitzarà l’empoderament de les dones en la societat britànica un segle després de tenir dret a vot.

En el Congrés del novembre del 2016 es va escollir fer la pròxima edició a Europa. La presidenta d’aquella edició, la xilena, Julia Eugenia Martínez, va cedir el pas a la nova presidenta per a la edició del 2018, Sarah Gibson de la BBCCom a vicepresidentes van ser escollides, Teresa Carreras per GAMAG EUROPA i la periodista i escriptora xilena, Patricia Mayorga, que es corresponsal del diari El Mercurio, a Roma, des de fa molts anys. Els temes del darrer Congrés van ser “Periodisme Transparència i democràcia”.

AMMPE és l’Associació Mundial de Dones Periodistes i Escriptores que va ser fundada a Mèxic, l’any 1969 per l’escriptora i periodista mexicana, Gloria Salas de Calderon. Des de la seva creació ha comptat amb la participació de 37 països que es reuneixen cada dos anys, sempre en un país associat diferent. A cada esdeveniment es crea un Comitè Internacional que organitza, en el país on es designa, el Congrés en els pròxims dos anys. El darrer es va organitzar a Santiago de Xile del 23 al 26 de novembre de l’any passat. I el pròxim està previst que es faci a Londres la primera setmana de novembre del 2018.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Teresa Carreras

Teresa Carreras

Periodista, activista i feminista. Secretaria de la XIDPIC.CAT-XIPVG. Coordinadora de GAMAG Europa, expresidenta APEC. Corresponsal setmanari El SIGLO, Ha treballat a RTVE.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

La intereseccionalitat és una panacea?

Cristina Kirchner i Dilma Rousseff, dues presidentes i una petició

Barcelona – Sabadell: L’obra de Blanca Viñas Alcoz en dos espais de forma simultània