Dilluns 22 abril 2024

Dilluns 22 abril 2024

Compartir

Internacional: Dia Mundial de la Diabetis, centrat aquest any en les dones / La Independent / Notícies gènere

Sota el lema “Diabetis i dona, pel dret a un futur saludable” el passat 14 de novembre es va commemorar el Dia Mundial de la Diabetis en una jornada dedicada enguany a la prevenció d’aquesta malaltia en les dones. L’objectiu va ser reforçar la importància d’un accés equitatiu a l’atenció i educació per a les dones amb factors de risc o amb diabetis, ja sigui per augmentar la capacitat de prevenir-la o per aconseguir un control òptim de la malaltia.

 

L’efemèride convocada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) busca augmentar la conscienciació sobre la prevalença creixent de la diabetis, sobretot la de tipus 2. També posa el focus en la importància dels estils de vida saludables i en l’autocura, en la prevenció i en el tractament, reduint així l’aparició de complicacions futures.

Segons la Federació Internacional de Diabetis (IDF), més de 199 milions de dones viuen amb diabetis al món. En molts països, principalment en vies de desenvolupament, les nenes i les dones veuen minvat l’accés a la promoció de la salut, la prevenció, detecció precoç i tractament, amplificant l’impacte negatiu de la diabetis. A més, les desigualtats socioeconòmiques exposen les dones als factors de risc principals per a la diabetis com són l’alimentació poc saludable i la falta d’activitat física.

A Catalunya, s’estima que hi ha 600.000 persones amb diabetis. Segons dades de l’Enquesta de Salut de Catalunya (ESCA) de 2016, la diabetis afecta el 8,1% de la població de 15 i més anys (8% homes i 8,2% dones). La diabetis augmenta amb l’edat en ambdós sexes, passant de 1,5% de prevalença en el grup d’edat de 15 a 44 anys al 22,3% en la població de 65 i més anys.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

COMMUNIQUE DE PRESSE Les Verts. Alliance Libre Européene: Protection des journalistes

    COMMUNIQUE DE PRESSE – Strasbourg, le 19 avril 2018Protection des journalistes L’UE doit...

Barcelona: Isabela Mendez i els seus contes eròtics a VermutArt / La Independent / Notícies gènere

    Isabela Méndez es una artista molt especial. Prové de Veneçuela i porta molts...

Cubelles: Actes 25N. Del 21 al 27 de noviembre 2014 una semana plena d’actes /La Independent / Notícies gènere

  Des de la constitució del Consell Sectorial de les Dones de Cubelles, amb l’impuls...