Dimarts 23 juliol 2024

Dimarts 23 juliol 2024

informe sobre drets sexuals i reproductius del relator de les Nacions Unides

Article publicat a ARTEMISA notícies.- Anand Grover, relator de les Nacions Unides en temes de salut, ha elaborat un informe provisonal  (enllaç) sobre drets sexuals i reproductius en el qual argumenta la necessitat que aquests drets siguin respectats no només perquè en cas contrari s’atempta contra el dret a la salut sinó, i aquesta és la innovació, perquè afecta el dret a l’autonomia de les dones. L’informe demana la despenalització de les legislacions que condemnin l’accés a l’avortament i de les normatives que impedeixin l’accés als drets sexuals i reproductius.

L’informe, presentat el dilluns 24 d’octubre durant les sessions N º 66 de l’Assemblea General de les Nacions Unides, representa una fita en la interpretació dels drets sexuals i reproductius dins del Sistema de les Nacions Unides. ‘Aquest informe és una legitimació a drets llargament postergats-assenyala l’advocada Susana Chiarotti, integrant del Instituto de Género, Derecho y  Desarrolo (Insgenar), de Rosario, i del Comité de Expertas de l’OEA que avaluen el compliment de la Convención Interamericana para prevenir, Sancionar y Erradicar la Violència contra la Mujer coneguda com Convenció de Belem do Pará-. No cal oblidar que des de la realització de la conferència del Caire, el 1994, estem en un procés de legitimació dels drets sexuals i reproductius dins del sistema internacional de drets. L’informe de Grove és el fruit del treball de desenes de companyes i companys que estan bregant des de fa anys pel reconeixement de l’impacte negatiu de la criminalització de les diferents formes de construir la sexualitat i exercir la reproducció. ‘

Llegiu l’article sencer

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

L’ICD ha publicat la convocatòria de subvencions per donar suport als municipis i consells comarcals

FLAIX L’Institut Català de les Dones (ICD) ha publicat una convocatòria de subvencions adreçada a...

Violència contra les dones al futbol mexicà: sense estadístiques ni atenció

Per Guadalupe López – Lizbeth Álvarez. SemMéxico La violència contra les dones a l’esport amateur...

Estigmatització d’un col·lectiu per revelar nacionalitat de l’agressor

Els mitjans de comunicació van dir la nacionalitat de l’agressor d’una violenta violació sexual i...