Dimarts 23 abril 2024

Dimarts 23 abril 2024

Informe – Llibre recomanat: Informe del Ministerio de Cultura ” Mujeres y cultura: políticas de igualdad”

Informe i llibre elaborat per Clásicas y Modernas ( associació per a la igualtat de gènere en cultura), CIMA (mujeres cineastas) i MAV (Mujeres de Artes Visuales)  llegiu aquí

El setembre de 2010, Clàsicas y Modernas, juntament amb CIMA i MAV va presentar una queixa a la defensora del Poble per l’escassa i irregular aplicació de l’article 26, relatiu a la cultura, de la Llei d’Igualtat de 2007. La Defensora va admetre a tràmit la queixa i va demanar informació al Ministeri, les tres associacions es van reunir amb la ministra i acordaren demanar dades i elaborar un informe, que s’ha traduït en aquest llibre.

” Mujeres y cultura: políticas de igualdad” es compon de dues parts: la primera aplega textos de les tres associacions que situen la qüestió en una perspectiva històrica i expliquen per què és imprescindible una cultura igualitària, la segona consisteix en dades sobre la participació de dones i homes en els diferents organismes dependents del Ministeri de Cultura, com ara jurats, patronats, etc, així com entre les i els beneficiaris de premis i ajuts, artistes l’obra s’exposa, conferenciants convidats, etc.

Diuen les autores: “El llibre ofereix dades empíriques i ajuda així a centrar un debat que, massa sovint, tendeix a ser purament ideològic. També creiem que, des d’un punt de vista polític, i especialment amb l’entrada d’un nou govern, dones i cultura: polítiques d’igualtat mostra clarament els èxits i les insuficiències de l’aplicació, fins ara, de la Llei d’Igualtat en l’àmbit de la cultura, i constitueix una fita que ens ha de servir per exigir, i calibrar, els avenços als quals està obligada-per compliment de la llei-la nova Administració”.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Carme Sansa recorda a Maria Aurèlia Capmany

    L’actriu Carme Sansa i l’actor Jaume Mallofré, que l’acompanya a l’acordió, presenten l’espectacle...

Guatemala: campanya “Protegeix-me de l’embaràs”

Autoritats de govern, representants de la societat civil i del Fons de Població de les...

Avuí parlem amb Nadzia Azhgikhina

“En el periodisme és important la honestedat i les dones no fan propaganda”. Entrevistem la...