Mesa

Impuls a la participació de les entitats de dones, des del CNDC

 

CNDC

El passat dia 7 d’abril va tenir lloc, a  Cotxeres del Palau Robert, el Plenari del Consell Nacional de Dones de Catalunya. A causa dels greus esdeveniments polítics que estan passant en el país els últims mesos, s’havien posposat diversos plenaris.

Una de les comunicacions que van sorgir des de la Presidència del CNDC, va ser la petició de llibertat de les preses polítiques catalanes empresonades a Madrid i dels presos polítics. La resposta del CNDC va ser un si unànime.

La presidenta del CNDC Núria Balada, presidí el plenari i va demanar la participació a totes les entitats que el conformen, en un objectiu proper: preparar la commemoració dels 10 anys de la Llei 5/2008, del Dret de les dones a l’eradicació de la violència masclista, el proper 24 d’abril.

Balada, també ressaltà l’important compromís de treball que duran a terme diferents entitats del CNDC, en l’elaboració del contingut del Pla Estratègic de les Polítiques de Gènere 2018-2021, el qual s’ha iniciat al març passat, fent una invitació general a tot el Consell a la Participació.

 

 

onu33ONU

 

 

 

 

 

 

Imatges de representants del CNCD a NY

 

Al llarg de la sessió del plenàri, també s’ha presentat l’informe sobre les 18 representants del CNDC, a la 62ª Sessió de la Comissió Juridíca i Social de la Dona (CSW) de l’ONU a NY, aquest mes de març passat.

Aquesta Delegació va estar encapçalada per la presidenta del CNDC, que va ser la responsable de presentar en aquesta trobada les estratègies que s’han incorporat a Catalunya, a través del Pla Nacional per a la implementació de l’Agenda 2030, i poder dur a terme els objectius de desenvolupament i Sostenibilitat, incorporant en tots els casos una mirada de gènere transversal en les Polítiques Públiques, tenint en compte sempre el compromís dels drets de les dones. Hi van assistir més de 50 representants internacionals en una jornada on es va exposar l’experiència catalana i es va crear una agenda 2030 amb mirada feminista.

 

 

 

eix-la-presidenta-del-cndc-presenta-a-les-nu-les-politiques-feministes-que-es-desenvolupen-a-catalunya-101951images Balart

 

 

 

 

 

 

 

 

Imatges de representants del CNCD a NY

 

 

En la trobada de NY, també es van presentar expereriencias com: “Treball comunitari del CNDC, relacionat amb els drets sexuals i reproductius i Violències masclistes”; ” Emprenedoria i treball des de l’economia feminista”; “Feminismes i dones als Mitjans de comunicació; igualtat de gènere i apoderament de les dones rurals”.

També en aquesta sessió es va realitzar una “Declaració de revisió, sobre la participació, accés i representació de les dones als Mitjans de Difusió i a les tecnologies de la informació i els comunicacions”. Cada any es revisa amb les representacions socials, entitats de l’ONU, no governamentals consultives com és el cas de CNDC, on es posen en comú i els progressos que hagin hagut, fixant els reptes de futur a nivell mundial.

 

Nova vicepresidència segona

Al final del Plenari del CNDC, es comunicaren els resultats de la votació per al càrrec de vicepresidenta segona, que en aquest cas va recaure en Montse Pineda Lorenzo.

Montse Pineda té una llarga trajectòria d’activista feminista. És coordinadora d’incidència política de l’Associació Creació Positiva, formadora dels i de les professionals de la xarxa de serveis especialitzats en violència masclista a Catalunya en l’àmbit de l’abordatge de les violències sexuals i és professora del Postgrau en Violències masclistes de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Entre els objectius que vol desenvolupar en aquest càrrec destaquen l’augment de la participació dels grups de dones joves al CNDC i incrementar el seguiment del desenvolupament de la Llei d’Igualtat efectiva de dones i homes per part de la societat civil catalana. Proposa també que hi hagi una dotació econòmica per facilitar el desenvolupament en la consecució dels objectius marcats en el CNDC.

 

 

Consell

 

 

La nova vicepresidenta segona va ser aplaudida per la majoria de les assistents. En el seu discurs va explicar el projecte de revisar la forma de participació al Consell, tenint com a objectiu realitzar-ne un seguiment i aconseguir dur a terme les demandes que sorgeixin de les entitats que hi participen, tot aconseguint una democràcia participativa i real.

 

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

També et pot interessar