Dimecres 24 abril 2024

Dimecres 24 abril 2024

III Trobada de la Xarxa de Dones Llatinoamericanes i del Carib

 

 

Al centre cultural “La Corrala” (Universitat Autònoma de Madrid), tindrà lloc la III trobada de la Red de Mujeres Latinoamericanas y del Caribe a l’Estat Espanyol, els dies 18 i 19 de Setembre.

La Trobada té per lema: Dones Migrades “Pel nostre dret a viure una vida lliure de violència”. Segons les organitzadores, les violències que es produeixen en la vida de les dones són diverses, així com les diferents formes en que aquestes poden ser exercides en l’àmbit privat o públic. Tenen a veure amb les desigualtats històriques de gènere, i malgrat els avenços de protecció i legislació de lleis la violència persisteix.

Es parteix de la proposta de la Declaració sobre l’eliminació de la violència contra la dona, resolució 48/104 de Nacions Unides (CEDAW), que s’enten per violència?: “Tot acte basat en la pertinença al sexe femení que tingui o pugui tenir com a resultat un dany o sofriment físic, sexual o psicològic per a la dona, així com les amenaces d’aquests actes, la coacció o la privació arbitraria de la llibertat, tant si es produeixen a la vida pública com en la vida privada”.

La Red de Mujeres Latinoamericana defensa i vol el dret a una vida lliure de violències per a la dona, incorporant-la com una línia obligada de treball. Han realitzat amb força èxit el curs de Promotores Antiviolència de Gènere a Madrid i Barcelona.

Aquesta activitat forma part del projecte “Fortaleciendo la Red de Mujeres Latinoamericanas y del Caribe en España para la promoción de la Ciudadania Activa de las Mujeres Inmigrantes”, amb el cofinançament de EEE Grants i l’entitat promotora AIETI.

Amb aquestes trobades i estudis, que tenen com a objectiu construir una xarxa de suport mutu i acompanyament entre les dones de Llatinoamèrica, promouen la figura de “Promotoras para  la prevención de la violència de género”, proporcionat a les participants coneixement, informació i eines sobre la violència de gènere, que permeti detectar-la, oferir suport, i acompanyament a les dones que la pateixen, per tal d’acompanyar-les facilitant el seu procés d’autonomia.

S’aplicaran metodologies innovadores, diverses taules d’experiències, i diàleg treballant amb dones de diferents organitzacions de l’Estat Espanyol, per abordar la violència institucional, de gènere, assetjament laboral, sexual entre d’altres, reforçant la relació entre les associacions que composen la Red i organitzacions amigues.

La Red considera important la via urgent contra la violència a les dones, especialment les migrants, ja que es troben en una situació de vulnerabilitat més gran.

Creuen important que hi participin: migrants, joves, majors, estudiants, treballadores de la llar etc., per reflexionar de manera col·lectiva, i participar creant aliances per lluitar contra la violència que pateixen les dones, alhora que visibilitzar la resiliència de les dones migrants davant les discriminacions de gènere.

Aquesta III trobada es farà en el marc de la marxa del 7N “Marcha estatal contra las Violencias Machistas” perquè les propostes que es facin seran en una sola veu acabant amb aquesta xacra.

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Economia i comunicació no poden ignorar més les dones

Avui més que mai estem assedegats i assedegades d’un canvi de valors. Ja portem tota...

Congrés Virtual Internacional: Reflexions per Rio + 20

Economia Verda i Inclusió socioproductiva: el paper de l’Agricultura FamiliarDel 9 al 30 abril 2012 El...

Violència de gènere. Traiem els tancs al carrer

  Consuelo Barea. www.consuelobarea.es OPINIÓ Prendre com a indicador de la violència de gènere el...