Divendres 29 setembre 2023

Divendres 29 setembre 2023

Compartir

Jornada per erradicar les prejudicis actuals al món laboral,  sobre les dones amb discapacitat

Des de l’Associació de Dones No Estàndards es presenta  la 1ª Jornada sobre “El Món Laboral i les Dones amb Discapacitat. Sensibilització i Eradicació dels Prejudicis Existents”, el 12 de juny a La Sedeta (Barcelona)*.

L’Associació presenta aquesta jornada “perquè –en paraules de la seva presidenta, Carme Riu Pascual– en la nostra llarga trajectòria ens hem dedicat a fomentar la igualtat d’oportunitats de les dones amb diversitat funcional”. I van comprovat que: “Gènere i Discapacitat, segueix multiplicant la discriminació, sobretot en el món del treball”.

La jornada vol sensibilitzar a la societat, principalment -al món empresarial i associatiu-sobre les capacitats laborals i professionals de les dones que malgrat tenir alguna discapacitat, aporten les mateixes capacitats i aptituds que qualsevol persona que vulgui accedir al mercat laboral. Però en els darrers dos anys no s’ha aconseguit superar el 25% de treballadores, procedents del món de la discapacitat.

Des de  Dones No Estàndards,  es desenvolupa un programa sociolaboral, de formació i acompanyament, per  a unes 120 dones, que poden fer pràctiques en les empreses, però volen destacar que “malgrat el nostres esforços per sensibilitzar a les empreses -en la passada edició- només hem aconseguit 5 places fixes”, comenta Carme Riu.  

Precisament, en aquesta jornada del dilluns 12*, que s’inicia a les 10 del matí, quan finalitzi  a les 14,30 hores, s’atorga uns premis a tres empreses, per la seva col·laboració en el programa. Les empreses escollides en aquesta edició són, una important empresa tecnològica, Bufett ByF i Actuem amb Qualitat.

Durant la jornada, es compta amb conferències i una taula rodona, amb la participació  dones ponents, prestigioses expertes en el tema, ja sigui per la seva dedicació professional o per la seva pròpia experiència. Entre altres, s’ha convidat, a representants d’empreses, organitzacions i sindicats como són: Enriqueta Durán, secretaria d’igualtat d’UGT i Montserrat Pallarés, presidenta de COCEMFE Catalunya. També intervindrà Silvia Fernández, treballadora Social de Dones no Estàndards.

Les dones amb discapacitat demanen ser considerades com a iguals i valuoses

En la seva llarga trajectòria Dones no Estàndards, s’han dedicat a fomentar la igualtat d’oportunitats de les dones amb diversitat funcional. Estan convençudes que cal deixar endarrere el “victimisme” i anar molt més enllà. “Podem seguir demanant i demanant com si el problema el tinguessin, nosaltres,  les persones discapacitades”. La discriminació, segueix sent molt forta en el món del treball. I és la societat, les empreses i les institucions, les que han de posar en marxa les mesures adients perquè qualsevol persona amb discapacitat  funcional se senti integrada en igualtat de condicions que tothom”, defensa la presidenta i impulsora d’aquesta convocatòria.

A la jornada es vol desfer perjudicis i mostrar les capacitats i competències laborals de dones amb diversitat funcional. I com aquestes treballadores contribueixen econòmicament a la societat  igual qualsevol persona contractada, quan s’integren en un treball adequat a les seves potencialitats.  Per això  s’explicarà l’experiència, tant de dones que desenvolupen diverses feines, com de responsables  d’empreses privades que ja han integrat a dones amb diversitat funcional, i posteriorment a aquestes empreses se les distingirà amb l’entrega d’un diploma com empresa que incorpora la Igualtat d’Oportunitats.

L’impacte social d’aquesta jornada, és desconstruir els prejudicis existents en el món laboral vers les dones amb diversitat funcional,  i augmentar els coneixements a les empreses sobre les potencialitats de les dones amb discapacitat, així com, mostrar els beneficis fiscals que obtindran i com poden millorar  la imatge de la seva empresa a l’esdevenir Empresa Solidària en la Igualtat d’Oportunitats.

*És millor que totes les persones que hi vulguin assistir, confirmin la seva assistència omplint el següent formulari d’ INSCRIPCIÓ

Associació Dones No Estàndards (donesnoestandards@hotmail.com)

  • La jornada es realitza a La Sedeta, C/Sicilia 321 , catonada Sant Antoni Maria Claret.

Articles relacionats:

*La Independent 2019, Les dones amb discapacitat demanen igualtat…:

*Blog de Món Comunicació: A la primera jornada per la igualtat laboral de les dones amb discapacitat es va demanar que la societat s’impliqui i es comprometi

*Social Cat. La doble discrimininació de les dones amb discapacitat

*Dincat: Dificultats de les dones amb discapacitat...

Dincat: Persones amb discapacitat intellectual:

Fotos; Elena Tarifa i Julia López, Jornada 4 de desembre 2019

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Salutació de la consellera d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat

El Govern de la Generalitat treballa de fa temps per eliminar el sexisme i l’androcentrisme...

Marta Macias: “Cooperació amb un sol enfocament: Drets Humans i Gènere” (II)

      Entrevista (II part) a Marta Macias, directora general de Cooperació de la...

Fundación Primero de Mayo: Premi “Valores de Igualdad”

En aquesta segona edició, el guardó ha recaigut en María Emilia Casas, primera dona a...