Dijous 25 juliol 2024

Dijous 25 juliol 2024

Compartir

Ha mort als 71 anys l’activista kenyana Wangari Maathai, la “Dona Arbre”

 

L’activista kenyana, Wangari Maathai, va morir als 71 anys el dia 25 de setembre a l’hospital de Nairobi després d’una lluita prolongada contra un càncer.

Va rebre el Premi Nobel de la Pau 2004 per la seva tasca per un desenvolupoament sostenible, per la democràcia i per la pau. 

El secretari general de l’ONU, Ban Kin-moon, ha dit en un homenatage després de la seva mort que Maathai era una gran defensora de les garanties fonamentals i de la igualtat de la dona, per la qual cosa és lamentable la seva mort.
 
Col · laboradora del Programa de l’ONU per al Medi Ambient (PNUMA), fou una dona molt activa en temes mediambientals i en favor de les dones.

Maathai va fundar el Green Belt Movement (o Moviment del Cinturó Verd) el 1977,  amb el qual encoratjava a les dones rurals a plantar arbres per millorar les seves condicions de vida. Aquesta mena de lobby ecologista és el responsable de la plantada de més de 30 milions d’arbres  per tot el país per tal d’evitar l’erosió del sol. és per això que se la coneixia també afectuosament amb el sobrenom de Tree Woman (o Dona Arbre). Maathai fou l’anterior presidenta del  Consell Nacional de Dones de Kenya, al qual va pertànyer des de 1976.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Informe “La veritat de les dones: Víctimes del conflicte armat a Colòmbia”

Aquest passat dilluns 9 de desembre al Centre Cívic Pati Llimona de Barcelona fou presentat...

AMÈRICA LLATINA: Fotografies contra la violència de gènere

Prostitució i relació laboral

A propòsit de la Sentència del Jutjat del Social núm. 10 de Barcelona, de...