Dimarts 25 juny 2024

Dimarts 25 juny 2024

Compartir

Gènere i comunicació, apostes des del periodisme

 

La XIII Trobada Iberoamericana de Gènere i Comunicació “Isabel Moya Richard” in memoriam tindrà lloc a la capital cubana, del 31 d’octubre al 2 de novembre de 2019, segons es va informar en conferència de premsa el passat dimecres 6 de febrer.

Convocat per la Unión de Periodistas de Cuba (UPEC), la Federación de Mujeres Cubanas (FMC) i la Asociación  Cubana de Comunicadores Sociales, la trobada assumeix des d’aquest any el nom de la periodista Isabel Moya, en honor a qui fos una de les principals promotores dels estudis de gènere i comunicació al país.

Doctora en Ciències de la Comunicació i Premi Nacional de Periodisme, la investigadora, docent i periodista Isabel Moya va deixar una àmplia producció periodística, científica i docent, dins i fora de Cuba, com a part de la seva tasca per propiciar una mirada inclusiva i no sexista a la comunicació i al periodisme.

 

 

 

 

Moya, que va morir a l’Havana al març de 2018, a l’edat de 56 anys, va ser directora de l’Editorial de la Dona de la FMC i va fundar la Cátedra de Género  y Comunicación “Mirta Aguirre“, del Instituto Internacional de Periodismo “José Martí “, que ha propiciat la capacitació i formació de professionals del periodisme i la comunicació en l’anàlisi i la perspectiva de gènere des dels discursos mediàtics.

Va ser, a més, activa participant i promotora de les trobades iberoamericans. Aquesta XIII edició dedicarà un panell especial d’homenatge, recordació i valoració de les seves aportacions a la comunicació amb enfocament de gènere en escenaris nacionals i internacionals.

Sota el títol de “Gènere, tracta i mitjans: noves mirades”, la trobada s’enfoca en el tràfic de persones i els mitjans de comunicació, amb interès de propiciar l’anàlisi sobre un tema emergent i d’actualitat, amb grans impactes en el món i un efecte particular en la vida de les dones.

Igualment, el programa inclou temes com: gènere i mitjans; mitjans i drets sexuals i reproductius; gènere, violència i tracta en mitjans de comunicació; mitjans i economia feminista; feminismes i moviments de dones; els estudis de masculinitat; les noves tecnologies de la informació i les comunicacions; els mitjans alternatius; la publicitat; els missatges de bé públic i altres afins.

El comitè acadèmic rebrà les ponències i treballs fins al primer d’octubre, pels correus farias@enet.cu i mujeres@enet.cu, necessària la convocatòria.

 


Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

La periodista Maria Elizabeth Macías, assassinada a Nuevo Laredo, Mèxic

Assassinen Maria Elizabeth Macías, cap de Redacció del Diari Primera Hora de Nuevo Laredo, Tamaulipas....

Eleccions el 27 de setembre de 2015

Vila d’Abadal, Muriel Casals, Artur Mas, Carme Forcadell i Oriol Jonqueras Mas i Jonqueras...

Del podi al Senat

Míriam Blasco va ser la primera dona de l’estat espanyol en guanyar una medalla d’or...