VCuba

Compartir

Gènere i comunicació, apostes des del periodisme

 

La XIII Trobada Iberoamericana de Gènere i Comunicació “Isabel Moya Richard” in memoriam tindrà lloc a la capital cubana, del 31 d’octubre al 2 de novembre de 2019, segons es va informar en conferència de premsa el passat dimecres 6 de febrer.

Convocat per la Unión de Periodistas de Cuba (UPEC), la Federación de Mujeres Cubanas (FMC) i la Asociación  Cubana de Comunicadores Sociales, la trobada assumeix des d’aquest any el nom de la periodista Isabel Moya, en honor a qui fos una de les principals promotores dels estudis de gènere i comunicació al país.

Doctora en Ciències de la Comunicació i Premi Nacional de Periodisme, la investigadora, docent i periodista Isabel Moya va deixar una àmplia producció periodística, científica i docent, dins i fora de Cuba, com a part de la seva tasca per propiciar una mirada inclusiva i no sexista a la comunicació i al periodisme.

 

 

 

 

Moya, que va morir a l’Havana al març de 2018, a l’edat de 56 anys, va ser directora de l’Editorial de la Dona de la FMC i va fundar la Cátedra de Género  y Comunicación “Mirta Aguirre“, del Instituto Internacional de Periodismo “José Martí “, que ha propiciat la capacitació i formació de professionals del periodisme i la comunicació en l’anàlisi i la perspectiva de gènere des dels discursos mediàtics.

Va ser, a més, activa participant i promotora de les trobades iberoamericans. Aquesta XIII edició dedicarà un panell especial d’homenatge, recordació i valoració de les seves aportacions a la comunicació amb enfocament de gènere en escenaris nacionals i internacionals.

Sota el títol de “Gènere, tracta i mitjans: noves mirades”, la trobada s’enfoca en el tràfic de persones i els mitjans de comunicació, amb interès de propiciar l’anàlisi sobre un tema emergent i d’actualitat, amb grans impactes en el món i un efecte particular en la vida de les dones.

Igualment, el programa inclou temes com: gènere i mitjans; mitjans i drets sexuals i reproductius; gènere, violència i tracta en mitjans de comunicació; mitjans i economia feminista; feminismes i moviments de dones; els estudis de masculinitat; les noves tecnologies de la informació i les comunicacions; els mitjans alternatius; la publicitat; els missatges de bé públic i altres afins.

El comitè acadèmic rebrà les ponències i treballs fins al primer d’octubre, pels correus farias@enet.cu i mujeres@enet.cu, necessària la convocatòria.

 


Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

També et pot interessar