Dilluns 15 juliol 2024

Dilluns 15 juliol 2024

Barcelona: S’ha firmat el Protocol: “No callem” en espais d’oci nocturn de la ciutat / La Independent / Notícies gènere

El protocol “No callem” contra les agressions masclistes ha estat firmat entre la regidoria de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona i un total de 5 espais públics, 3 festivals i 33 sales de música que ja s’hi han adherit

 

En el protocol s’acorda que en aquests locals o espais públics s’adoptaran mesures per prevenir, detectar i atendre les agressions i l’assetjament sexual. A més, els treballadors i les treballadores de l’oci nocturn es formaran per donar resposta als possibles casos de violència.

alt

 

 

 

Amb aquestes mesures es pretén arribar a 1,5 milions de persones, especialment joves, que tindran a la seva disposició a responsables del protocol en els recintes per atendre casos d’agressió i assetjament sexual. I per garantir la correcta actuació del personal dels espais adherits, es duran a terme formacions específiques de tres mesos per aquestes persones responsables que aprendran a: identificar una agressió o una situació d’assetjament, a conèixer el procediment, a seguir en cas de produir-se una situació de violència, i a respectar en tot moment la voluntat de la persona afectada.

D’altra banda, els locals i els recintes hauran d’avaluar les zones fosques, amagades o que siguin susceptibles de produir una situació de vulnerabilitat per a les persones usuàries amb l’objectiu de prioritzar-hi la vigilància.

 

Més informació i llista locals adherits a: Espai de Dones de l’Ajuntament de Barcelona

Entre els espais publics cal destacar Palau Sant Jordi, Sant Jordi Club, Estadi Olímpic de Montjuïc, Poble Espanyol i Parc del Fòrum

Veure Vídeo a Youtube

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Espais de Dones: Surt

Surt és una entitat d’acció social que treballa per fer efectius els drets econòmics,...

Oaxaca – Mèxic: Condemnen dones periodistes agressió a Citlalli Cid

Dones periodistes de Oaxaca van exigir a la Secció 22 del SNTE una disculpa pública...

Barcelona: Presentació del llibre Barcelona Feminista 1975 – 1998 / La Independent / Notícies gènere

Barcelona va viure als anys setanta i vuitanta una explosió de llibertat. Les feministes van...