Dilluns 20 maig 2024

Dilluns 20 maig 2024

Compartir

Estats Units: Pulitzer per a periodistes que van destapar el cas Weinstein / la Independent / Notícies Gènere

El més prestigiós premi periodístic del món, el Pulitzer premia les investigacions que van destapar el cas de l’ escàndol sexual que envolta l’ exproductor de Hollywood Harvey Weinstein. Jodi Kantor i Megan Twohey del Diari The New York Times i Ronan Farrow de la revista The New Yorker van ser guardonats amb el més important dels premis: el de Servei Públic.

 

Repercussió mediàtica del premi.

El Jurat dels premis de la Universitat de Columbia com a marmessor de la voluntat de l’editor Joseph Pulitzer que dóna nom a aquests prestigiosos premis en diverses modalitats periódistiques, enguany ha volgut premiar el periodisme d’investigació d’aquestes dues grans publicacions que van destapar el “famós” cas del productor cinematogràfic Weinstein.

Les dues publicacions amb sengles equips d’investigació, el del New York Times format per dues dones periodistes, van destapar els abusos sexuals d’ aquest famós i poderós productor que va posar en marxa i dinamitzar el moviment “Me Too” que alhora va servir de catalitzador i de conscienciació sobre comportaments inapropiats en el lloc de treball.

Tanmateix aquesta dinamització va propiciar alhora arreu del món un crit unàmim en contra d’aquestes “abusives practiques” generant una onada de protestes i reinvindicacions manifestades a través de la celebració del 8 de març on l’assetjament sexual, l’abús i els comportaments masclistes van ser unànimament rebutjats juntament amb d’altres com el de la bretxa salarial que impedeixen la igualtat de gènere.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Estat Espanyol: El BOE publica nova regulació per acreditar les víctimes de violència masclista / La Independent/ Notícies Gènere

El Ministeri d 8217 Igualtat juntament amb les autonomies han arribat a aquest acord per...

Catalunya: Les denúncies d’ adolescents per agressions masclistes pugen un 11% respecte a 2016 / La Independent / Notícies gènere

Enguany fins ara s 8217 han detingut més de 4 350 persones relacionades amb la...

Eleccions municipals 2011. Maite Fandos de CiU

Maite Fandos fou la Directora Executiva de l 8217 Institut Català de la Dona...