Dimecres 21 febrer 2024

Dimecres 21 febrer 2024

Madrid: Representació, educació i lluita contra la violència de gènere / La Independent / Notícies Gènere

La Complutense acollirà el VII Congrés del Grup d’Investigació “Gènere,Estètica i Cultura Audiovisual”*. Aquest 18, 19 i 20 d’abril tindrà lloc a la Facultat de Ciències de la Informació de la Universitat Complutense de Madrid, el VII Congrés Internacional de l’GECA que enguany es titularà “Representació, educació i lluita contra la violència de gènere”.

 

Foto: Arxiu AmecoPress. @portal UCM.

 

 

Aquest grup de recerca fundat el 2007, treballa des d’una perspectiva interdisciplinària, interuniversitària i internacional, i té com a línies prioritàries: la cultura audiovisual, el gènere i les teories estètiques aplicades a l’audiovisual.

El VII congrés es desenvoluparà en jornades completes i comptarà amb diversos panells simultanis: “Educació per la igualtat i lluita contra la violència de gènere (I)”, que abordarà el tema des de la quotidianitat així com propostes per generar el canvi;  el de “Biopolítica i tecnologies de gènere”, on es parlarà sobre les organitzacions i organismes socials dedicats a encausar els cicles vitals i els cossos de la ciutadania; el de “Viralització i desarticulació de la violència de gènere a través de les xarxes socials”, una taula interessant per analitzar el recent espai social de Facebook i com aquest pot ser o bé un mitjà en el qual es cristal·litza la violència de gènere o bé ajuda a crear activismes i grups de suport contra ella; i el de ” Mirades de dona: cineastes espanyoles per al segle XXI “, entre altres.

 

*L’entrada és gratuïta al públic en general prèvia inscripció online. 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Mireia Benito:”Cal més visibilització i més fàcil accés”

Sèrie dones esportistes Mireia Benito Pellicer va néixer a Llorenç del Penedès l’any 1996. Actualment...

ICV, un partit de dones i homes en una societat de dones i homes

En una decisió insòlita en un partit polític català i de l’estat espanyol, ICV situa...

Intersindical Valenciana s’adhereix a la protesta de la Universitat de València per les declaracions sexistes del director de l’Acadèmia de la Història.

Àrea de la Dona d’Intersindical Valenciana Intersindical Valenciana, davant les declaracions del director de l’Acadèmia...