Dilluns 24 juny 2024

Dilluns 24 juny 2024

Compartir

Estats Units: el cercador de Google és masclista / La Independent / Noticies genere

 
 
 
 
 
 
 
Quan busquem a Google -un lloc web d’allò més visitat del planeta- el sistema “completa frases” que l’usuari redacta, per exemple, si es pregunta per un país i no acabes de completar la frase, el cercador la completa citant quin tipus de país és, si divers, multicultural etc.

 
ONU Dona va difondre  una campanya amb cares de dones amb les boques tapades per la casella de cerca de Google.Per completar les frases, apareixen cites masclistes relacionades amb els drets de les dones.
 
A la imatge d’aquesta notícia, les opcions per completar la frase “la dona necessita”, donen diverses possibilitats per fer-ho, algunes d’elles són:“Les dones necessiten ser posades al seu lloc”, “Les dones necessiten conèixer el seu lloc”, “Les dones necessiten ser controlades”, “La dona necessita la Disciplina”.
 
Google, al autocompletar, mostra el pols del planeta. L’analista Tom Chatfield, cita a BBC món, és un sistema “esbiaixat i deficient en molts aspectes i ens exposem a problemes si ho oblidem.
 
“El llenguatge, la localització i el moment en què es fa la recerca, són factors clau per als resultats, així com les mesures d’impacte a nivell d’atracció, també l’historial d’exploració de la persona i la novetat del tema. Les cerques varien depenent del lloc on es dugui a terme.
 
Tanmateix, per ONU Dones, les dades mostrades per Google automàtic, caldria tenir-les molt en compte.
 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Lali Sandiumenge: “La revolució a l’Aràbia Saudita la faran les dones”

La periodista catalana Lali Sandiumenge ha fet aquesta afirmació en la presentació a Barcelona...

Estat espanyol: Superlola una heroïna de conte contra el princecisme / La independent / Notícies gènere

De debò som lliures per triar si només m’han regalat cuinetes o vestits roses?”,...

Internacional: Llibre imprescindible: Narratives de la diferència a les cultures globalitzades / La Independent / Notícies gènere

Andrea Ruthven (ADHUC—Universidad de Cantabria) ha coeditat, juntament amb Belén Martín-Lucas (Universidade de Vigo), el...