de-malaga-a-sevilla-para-hacer-cumplir-la-renta-basica-1

Compartir

Estat Espanyol: Més de cent feministes presenten un manifest a favor de la renda bàsica / La Independent / Notícies gèner

  

 Més d’un centenar de feministes, al costat de col·lectius que donen suport a la Renda Bàsica han donat suport al document “Recursos i autonomia per a totes: Un manifest feminista per la Renda bàsica“. El text, que s’ha fet públic aquesta setmana va ser presentat la tarda d’l’11 de desembre durant l’esdeveniment “Renda Bàsica Universal: Debats, estratègies i horitzons”, i reivindica la força del moviment feminista per fer avançar la història.

   

 

 Foto:portal de Andalucia

Les signants defensen que una renda bàsica universal i incondicional seria una eina fonamental per garantir l’autonomia de les dones i conviden a situar aquesta proposta en l’agenda dels feminismes

“Algunes de nosaltres portem un temps pensant que és inajornable empènyer amb la força de el moviment feminista apostes que apuntin a garantir el necessari per al sosteniment de la vida”, s’afirma en el document. És en aquest marc que s’aposta per la lluita per la renda bàsica com a dret i urgeixen a: “Lluitar ja, sense deixar de banda cap de les nostres altres batalles importants”.

En el document s’insisteix que una mirada feminista a la renda bàsica ha d’incorporar “la defensa i ampliació dels drets i serveis públics: sanitat, educació, aquells relacionats amb les cures i aquells que estan per desenvolupar com el de l’habitatge”. A més, consideren que una renda bàsica contribuirà a aportar “les condicions materials perquè la nostra lluita pel repartiment de la feina de cures pugui avançar”.

Les feministes afirmen que un ingrés ciutadà suficient per sobreviure donaria a les dones l’autonomia imprescindible per sortir de relacions violentes o situacions d’assetjament laboral. Seria, defensen, “una eina real, tangible davant les violències”.

El manifest, al qual s’hi han sumat activistes, acadèmiques, periodistes, escriptores dones de diversos espais, trajectòries i professions compta també amb el suport dels principals referents de Renda Bàsica a l’Estat espanyol.

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

També et pot interessar