estrella

Morelos. Mèxic: Amenacen de mort a una periodista / La Independent / Notícies Génere

 

La periodista Dulce Rayo va ser amenaçada de mort a la zona sud de Morelos, després que Joseph Vega Gutiérrez, director de Serveis Públics del municipi de Jojutla, va emprendre una campanya de fustigació i desprestigi en contra seva, tot sota la protecció del morenista Juan Ángel Flores Bustamante, alcalde d’aquest municipi.

 

 

 

 

 

Aquest municipi té l’ Alerta de Violència de Gènere (AVG) des d’agost de l’any 2015 i és una de les zones més perilloses de Morelos on prevalen bandes delinqüencials, segons informes oficials.

La reportera, acompanyada d’integrants de la Xarxa Nacional de Periodistes i la Xarxa de Dones Periodistes de l’Estat de Morelos, va fer una conferència de premsa en què va explicar que Vega Gutiérrez va explotar en contra seu pel fet que va publicar, en el mitjà digital “el Bloc Noticias», una denúncia ciutadana en la qual el van acusar de colpejar a un ciutadà i de recórrer a l’influències per evitar un accident de trànsit que va protagonitzar juntament amb la seva promesa.

Després de la publicació de la nota informativa, el funcionari va convocar a una roda de premsa a través de l’adreça de Comunicación Social. Va ser llavors que el funcionari va acusar Dulce Rayo d’extorquir i va presentar un vídeo de la suposada trucada d’extorsió, on s’esmenta només el nom de Dulce.

Les xarxes de periodistes- que van donar suport a Dulce Rayo i li donen acompanyament-, van llançar un avís en considerar que “aquest fet és una campanya de fustigació i desprestigi en contra de la companya, ja que Vega Gutiérrez fa ús de mitjans afins al municipi i xarxes socials, principalment des de les següents comptes de Facebook: Jojutla Narco Noticias i El Hoy de las Noticias, des d’on s’han abocat amenaces de mort com: “págame y yo la mato” y  “que le den piso a la puta vieja”, ha destacat, Dulce Maya, que va donar lectura al pronunciament.

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

També et pot interessar