Divendres 21 juny 2024

Divendres 21 juny 2024

Estat espanyol – Egipte: Dones Artistes per la Pau i la Igualtat a l’Orient Mitjà: Per una Constitució egípcia escrita en femení ‘

Es tracta del nou projecte de la Plataforma de Dones Artistes que desenvoluparà entre el 9 i 15 de gener al Caire.

La Plataforma de Dones Artistes contra la Violència de Gènere presenta el programa de treball del projecte, ‘Dones Artistes per la Pau i la Igualtat a l’Orient Mitjà: Per una Constitució egípcia escrita en femení’ que ha estat finançat per l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al desenvolupament (AECID) del Ministeri d’Afers Exteriors.

 

 

Diverses especialistes en gènere, legislació, política, sociologia i comunicació integren la delegació de l’estat espanyol que es desplaçarà a Egipte des del 09, fins al 15 de gener de 2012, més un grup d’artistes, cantants i actrius, participaran al costat d’artistes d’Egipte, en un Concert per la Pau, la Igualtat i contra la Violència i Per una Constitució egípcia escrita en femení. Aquest esdeveniment tindrà lloc el 12 de gener a Sakiet Al Sawyer.

Entre altres activitats, la Plataforma de Dones Artistes, celebrarà reunions amb moviments de dones com el Centre Egipci per als Drets de la Dona, Centre d’Assistència legal, Associació del Desenvolupament de la Dona, Consell Nacional de la Dona egípcia, Alliance for Arab Women .

Així mateix, aquest calendari contempla una trobada amb analistes polítics per conèixer el futur del país. Entre d’altres, l’ong espanyola, es reunirà amb Amr El-shobky, parlamentari, director del Centre d’Estudis Estratègics d’Al Ahram, i president dels analistes àrabs i parlamentari; Imad Gad, analista polític i professor a la Universitat del Caire.

Una altra de les destacades reunions que es celebraran al Caire serà una trobada amb els sindicats Unió d’Escriptors i Unió d’Actors d’Egipte, grups que han estat i estan sent elements actius i fonamentals en la Revolució egípcia. Hi participen, entre d’altres, l’escriptor Mohamed Salmawi, l’escriptora Sahar Elmohgi, les actrius Basna i Gihan Fadel i l’actor Amr Waked.

Agenda

El dimecres 11 i el divendres 13 de gener, la Plataforma de Dones Artistes ha organitzat diverses reunions amb moviments i partits polítics egipcis en les seves pròpies seus. Aquestes trobades es desenvoluparan amb el partit Al-Ghad, Partit del Demà, grup centrista liberal secular, amb la formació política El Masriera El-Ahrar, Partit dels Egipcis Lliures creat a partir de la Revolució de 2011, amb la formació socialista democràtica Tagammu, Partit Nacional Unionista, el partit liberal El-Wafd.

Pel que fa a l’agenda de divendres, destacar reunions amb Elkotla Elmasrey, Germans Musulmans, i amb el seu candidat presidencial Abdul Meneem Abu Alfotoh, Salafistes El-Noor, el Moviment del 6 d’abril. Altres dels candidats presidencials amb qui mantindrà reunions la plataforma de Dones Artistes són l’independent Mohamed El Baradi, i el representant d’Al Karama, Hamden Al Sabahi.

La Plataforma de Dones Artistes també desenvoluparà en aquest viatge una trobada amb Mona Shaheen, directora de l’Tahrir Lounge i amb Dones d’Al Tahrir. A més, se celebrarà una reunió amb destacades dones dels àmbits social, cultural i polític d’Egipte com Tahany el Gebal, la jutge Nevert Chehab, Gameela Ismail, activista, l’artista Azza Balbaa, i l’escriptora Ikbal Baraka. A destacar una altra trobada amb jutgesses egípcies a la seu del Ministeri de Cooperació Internacional.

L’última jornada de treball al Caire, es realitzarà el 14 de gener, amb una visita al Centre Refugi per a dones maltractades i trobades en les seus polítiques amb candidates i candidats presidencials com Amr Mousa, i Bothaina Kamel, del Moviment Kefaya.

Violència de Gènere

D’altra banda, en el marc d’aquest projecte, Cristina del Valle, presidenta de la Plataforma de Dones Artistes contra la violència de gènere, ha denunciat l’ús de la violència extrema, a més exigeix ??que es respectin els Drets Humans a Egipte, després dels successos que s’estan produint a la plaça Tahrir del Caire, que ja s’han cobrat la vida de dotze persones i que compta amb el negatiu balanç de més de 800 ferits.

Així mateix, la Plataforma de Dones Artistes s’uneix a la denúncia que estan protagonitzant les dones egípcies contra la violència i els maltractaments que estan patint les manifestants. Egipte viu en aquests moments les seves tres rondes d’eleccions legislatives, l’última convocatòria es celebra a finals del mes de gener, davant d’una escalada de repressió.

Plataforma de Dones Artistes treballa en una agenda dirigida al suport, reconeixement i reivindicació del protagonisme de les dones egípcies que estan liderant la revolució a través de les forces polítiques, els moviments feministes i els col · lectius ciutadans.

Jornades

En aquest sentit, durant els dies 15 i 16 de desembre, l’ONG va celebrar a Madrid les Jornades ‘Per una Constitució egípcia escrita en femení’ amb la participació de destacades polítiques, feministes, periodistes i universitàries que estan en primera línia del procés de canvi que viu Egipte.

Després d’aquestes Jornades de debat i reflexió la Plataforma de Dones Artistes lliurarà a les diferents forces polítiques egípcies que participaran en el procés constituent, les conclusions de cadascuna de les Taules de debat perquè la nova Constitució egípcia introdueixi com a precepte fonamental la Igualtat i la lluita contra la Violència de Gènere, perquè es garanteixi la implementació transversal en tota la legislació i reglamentació que estigui presidida per la futura norma suprema.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Tornada a classe

OPINIÓ El curs està a punt de començar, ja ho ha fet en alguns...

Un abús, mil nenes, mil dones, mil nines

A Neuquén Capital una nena de set anys va ser abusada pel seu dentista, durant...

Acte central de la campanya Mundial per l’Educació

“Amb drets des del principi, per una educació primerenca de qualitat” El passat 24 d’abril...