Cima

Compartir

Estat espanyol: Cima Impulsa, el programa per facilitar l’accés de dones a la indústria audiovisual / La Independent / Notícies Gènere

 

L’Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals (CIM), en col·laboració amb l’Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA) del Ministeri de Cultura i Esport i Netflix, posarà en marxa la primera edició del programa CIMA IMPULSA: una iniciativa per afavorir l’accés efectiu de les dones a la indústria audiovisual.

 

  

 

Es tracta d’un programa d’assessorament i formació per impulsar les carreres professionals de guionistes, directores i productores de cinema i sèries de televisió (amb experiència o novelles). Cima Impulsa ajudarà a les participants a millorar els seus projectes cinematogràfics i audiovisuals per a la seva presentació i comercialització.

La inscripció de projectes s’efectuarà a través de la pàgina de CIMA (on hi ha disponibles les bases de la convocatòria) fins al dia 18 de juny de 2020 a les 14 h. Les categories de projectes que es poden inscriure en el programa són: ‘Llargmetratge de ficció’, ‘Llargmetratge documental’, ‘Sèrie de ficció’ i ‘Sèrie documental’. En total se seleccionaran fins a 10 projectes en aquesta edició. Els projectes seleccionats es notificaran personalment als seus titulars i es publicaran a la pàgina de CIMA.

“Des de CIMA no podem estar més contentes de poder presentar el nostre programa Cima Impulsa, un projecte que promou el desenvolupament dels guions cinematogràfics elaborats per dones, recolzats per productores, facilitant així el seu accés a la indústria. La societat segur que milloraria si pogués conèixer més del punt de vista de les dones. I l’audiovisual és ara el major referent de coneixement. Gràcies a un programa com Cima Impulsa, la igualtat entre homes i dones aviat serà una realitat”, declara Cristina Andreu, presidenta de l’Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals.

Beatriz Navas, directora general d’l’Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA) també s’ha pronunciat: “Més dones crearan obres audiovisuals com més referències calgui les inspirin. En aquest sentit IMPULSA serà com un planter. El programa contribuirà al fet que la crònica del nostre temps que ens ofereixen les obres audiovisuals compti amb la percepció d’un major nombre de dones sobre les tensions del nostre món. Pel·lícules, sèries, comèdies, drames, somnis i investigacions que enriquiran enormement la nostra societat”.

Per la seva banda, Verónica Fernández, directora de Continguts Originals a Netflix, ha afegit: “Estem molt orgullosos de col·laborar en projectes que, com Cima Impulsa, ens permetin avançar cap a una indústria més inclusiva, més igualitària i més diversa. Impulsar el talent femení és imprescindible perquè cada vegada més persones es vegin reflectides a la pantalla i esperem que aquesta iniciativa animi a més dones a explicar les seves històries”.

De forma complementària, l’ICAA convocarà responsables de productores de cinema i televisió perquè accedeixin als projectes desenvolupats i facilitarà la seva presentació en fòrums i mercats audiovisuals. Per la seva banda, Netflix tindrà la possibilitat de seleccionar fins a tres de les participants (que tinguin intenció de dirigir el seu guió) per formar part del seu ‘Programa de Suport a Directores Audiovisuals’ (en anglès, Female director Shadowing Program).

Foto: Arxiu AmecoPress / Foto presa de Wikipedia en la qual apareix Isabel Medarde, directora i productora de cinema.

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

També et pot interessar