Dijous 25 abril 2024

Dijous 25 abril 2024

Compartir

Estat Espanyol: Els tints misògins del jutge que impedeixen sortir Juana Rivas de la presó / La Independent / Notícies Gènere

 

El jutge Manuel Piñar, titular del jutjat Penal 1 de Granada, s’ha negat a garantir l’indult que el Govern havia concedit el mes de novembre passat perquè la considera “un greu perill per als seus fills”

 

 

Una dona víctima de maltractaments s’endú els fills perquè no estiguin amb el seu pare. Això li costa una pena de presó. El Govern la indulta (indult parcial). Però un jutge li nega la llibertat. Així, sumant titulars, es podria resumir el cas de Juana Rivas, en què es condensen una sèrie d’atropellaments i prejudicis masclistes que afecten la justícia, però també els mitjans de comunicació i la societat en conjunt.

El mes de novembre passat, el Consell de Ministres va aprovar la sortida de presó de Juana Rivas. L’indult suposava la rebaixa de la condemna a la meitat, per la qual cosa se li atorgava la llibertat i, a més, se li tornava la pàtria potestat dels fills a canvi de 180 dies de feines a favor de la comunitat. Tot i això, al jutge que va decidir ficar-la a la presó, se li ha concedit l’última paraula sobre l’indult i ha negat l’excarceració de Rivas.

El jutge Manuel Piñar, titular del jutjat Penal 1 de Granada, ha al·legat que “és un greu perill per als seus fills”, fent referència a uns presumptes indicis “d’abusos sexuals a un dels menors quan estaven sota la seva custòdia”. Aquesta informació ja ha estat denunciada per l’advocat de Juana Rivas davant del Defensor del Menor, el Servei de Protecció del Menor i la Fiscalia de Menors perquè es tracta d'”informacions falses”; una cosa que se suma a la querella interposada contra el jutge en què se l’acusa de prevaricació judicial i calúmnies.

En un comunicat en què adverteix d’un proper recurs d’apel·lació, el lletrat Aránguez ha explicat que es desmuntaran “un a un tots els crits i les falsedats en què el jutge Piñar sustenta la seva injusta decisió”.

És cert que aquesta decisió no ha cridat l’atenció, atès que parlem d’un jutge que llança missatges d’odi a les seves xarxes socials en contra de les feministes o que, entre moltes altres barbaritats, es mostra reticent en temes com la violència de gènere; però és que ni la vida de Juana Rivas ni la de cap dona no hauria de dependre d’un subjecte ple de biaixos misògins.

El periodista i activista Rubén Sánchez ha publicat un fil al seu compte de Twitter en què mostra algunes de les floretes que aquest magistrat penja al seu compte de Facebook. “El jutge que s’ha negat a deixar en llibertat Juana Rivas difón rumors per atacar el feminisme i insults contra membres del Govern. Així és la seva senyoria Manuel Piñar Díaz”, escrivia.

Sens dubte, la sentència contra Juana Rivas és el cas més polèmic, tenint en compte que ha basat la seva decisió en prejudicis i “falsedats”. Però ja el gener del 1999, quan exercia de magistrat de Jutjat d’Instrucció número 1 d’Almuñécar, va elaborar una interlocutòria en què considerava “atractives” les lesions d’una noia que va patir un atropellament. “Veient la bellesa i l’atractiu de la persona, qüestió tan subjectiva, la lleugera curvatura i rodonesa que adquireix la cuixa dreta a la part superior (a causa de la cicatriu) pogués, per a algunes persones, arribar a constituir un element d’atracció” , exposava. Una altra resolució molt cridanera es remunta a l’any 2018, en què Piñar va deixar lliure de presó un home condemnat a deu mesos per maltractaments al·legant que ningú va veure ni va sentir res.

 

 

Foto: arxiu AmecoPress

 

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Gisella Evangelisti ok

“La diferència entre tu i jo …” reflexions d’una feminista kurda.

  OPINIÓ Davant la notícia de l’assassinat del poderós “número dos” del regim iranià, el...

logo_finall_ok_1

FSM2013: “Espiritualitats alliberadores femenines”

  Tant per part de les tradicions cristianes com musulmanes, ens topàvem amb la força...

Estat Espanyol: 7N cap a la Marxa / La Independent / Notícies Génere

A la recta final de la Marxa a Madrid del 7N per l’eradicació de la...