Diumenge 02 abril 2023

Diumenge 02 abril 2023

Compartir

Madrid: El tractament masclista als mitjans de comunicación / La Independent / Notícies gènere

Les circumstàncies que afecten la qualitat informativa i la manca de sensibilització periodística amb què s’aborden els temes sobre violència masclista en els mitjans de comunicació, ha estat el tema central de la jornada celebrada a l’Ajuntament de Madrid dimarts passat, amb el nom de: “Reptes en el tractament mediàtic de la violència masclista”

 

 

 

 Foto: @montserratboix

 

La jornada organitzada per la revista mensual La Marea, va tenir com a objectiu el tractament de la violència masclista en els mitjans i establir conclusions consensuades d’informar sobre aquest problema social.

A la jornada, un grup de periodistes de diversa procedència: Cadena SER, eldiario.es, el Món i Publico.es, van plantejar la problemàtica que les i els afecta com a professionals davant la violència de gènere. Argumenten que la manera com es donen les notícies sobre aquest tema, no només preocupa a qui s’informa a través dels mitjans de comunicació, sinó que és un assumpte que afecta la professió periodística.

Basen el seu argument en que tot i existir diàlegs i recomanacions per al tractament informatiu de la violència masclista, moltes circumstàncies afecten el resultat del treball periodístic, i el boon dels mitjans digitals i de les versions en línia, motiven noves preguntes i reptes.

Proposen els participants que hi hagi una millor formació i sensibilització de periodistes en temes d’igualtat, i suggereixen que les i els directius dels mitjans visitin els centres de recuperació integral per a les dones víctimes de la violència de gènere que els sensibilitzi.

Van intervenir en la jornada tres dones expertes que investiguen, reflexionen i formen sobre el treball periodístic en aquest camp: Pilar López Diez, doctora en ciències de la Investigació; Joana Gallego, professora titular de periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona; Sonia Núñez Puente, professora titular de Gènere i Comunicació a la Universitat Rei Joan Carles.

Els fruits de la reflexió de les i els professionals de la comunicació es presentaran el proper 23 de novembre. A partir d’ells es pretén elaborar un document que es presentarà als mitjans de comunicació que serveixi de guia a l’hora d’informar sobre la violència masclista.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

There is no Event

També et pot interessar