viernes 21 junio 2024

viernes 21 junio 2024

Voluntat de pacte per a la infància a Catalunya.

La consellera Neus Munté ha avançat que el proper 20 de febrer se celebrarà una reunió amb els grups parlamentaris per a fer un primer contacte amb les persones designades per cadascun d’ells i reprendre els treballs que es van veure interromputs per les eleccions del mes de novembre. Neus Munté s’ha referit a la necessitat d’establir un acord ampli per assolir un document final que suposi un salt qualitatiu i real en aquesta matèria i, especialment, que faci la infància més visible.

 

Neus Munté al Parlament

La reunió del proper dimecres 20 reprendrà la fase negociadora del Pacte per a la Infància a Catalunya, la darrera abans de la seva signatura. Aquesta etapa final ha establert un diàleg amb els col•legis professionals, agents socials, entitats del sector, agents econòmics, entitats municipalistes i grups parlamentaris, cercant el consens i la participació que han caracteritzat tot el procés d’elaboració del document.

El text que es debatrà és fruit de la feina de més de 70 experts organitzats en sis grups de treball, que van donar contingut al document de bases inicial, presentat el novembre de 2011. Els grups de treball -participació social de la infància; inclusió social; atenció a la infància: salut; atenció a la infància: educació i valors; atenció a la infància: família; i mitjans de comunicació- han estat formats per membres de les entitats que treballen en l’àmbit de la infància, reconeguts experts i professionals de l’Administració.

L’any passat es va dur a terme també una etapa participativa en què la ciutadania va poder fer aportacions de cara a la redacció del Pacte. Aquesta fase va posar l’accent en la contribució dels infants en el procés d’elaboració del text.

Munté ha recordat que aquest Pacte ha de comprometre tots els agents socials, les administracions i els grups
parlamentaris en un objectiu de país i ha de permetre dissenyar eines per a prevenir el risc d’exclusió social, establir els mecanismes d’intervenció i, sobretot, fixar un horitzó per a reduir al màxim la pobresa a Catalunya.

La consellera de Benestar Social i Família s’ha compromès també davant la Cambra catalana a “posar un èmfasi especial en la lluita contra la pobresa infantil, que serà una línia d’acció preferent pel Departament aquest any”. Munté ha insistit que “una societat com la catalana, que es vol cohesionada, no es pot permetre les dades de pobresa infantil actuals” i és per això que “la prevenció, protecció i promoció dels infants és prioritat màxima pel Departament”.

També referint-se a la cohesió social, Neus Munté ha insistit, que “és un dels tresors més preuats del nostre país, que ens cal preservar”. En aquest sentit, la consellera ha afirmat, que “en temps de crisi i d’ofec econòmic per part de l’Estat, la suma d’esforços i de voluntats polítiques i socials és el camí per tirar endavant”, i per això ha reclamat “complicitats per poder fer front a la deslleialtat de l’Estat”.

Aquesta deslleialtat s’evidencia, segons la consellera de Benestar Social i Família, en els àmbits econòmics i competencials, però per posar un clar exemple s’ha referit al fet que “en una realitat com l’actual, en que l’atenció a les persones vulnerables es fa més necessària que mai, l’Estat ha rebaixat la seva aportació
a Catalunya destinada a polítiques socials en un 92% en els darrers 3 anys”.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

“Nunca he separado la vida del trabajo, eso me ha hecho ser más productiva”

Según la investigadora feminista, María Milagros Rivera: “el feminismo es la revolución más importante del...

8 de Març.Debat “La Reforma horària més enllà de la conciliació”,

En motiu del Dia Internacional de les Dones, la sectorial de l’ANC Treballadores i Treballadors...

Cuando a las mujeres les toca arreglar un pais

Johanna Sigurdardottir Islandia tiene una historia que podría ser estudiada en las universidades y ampliamente...