miércoles 19 junio 2024

miércoles 19 junio 2024

Compartir

UGT i CCOO reclamen igualtat per acabar amb la violència masclista. Difonen un comunicat conjunt i criden a la participació en les activitats i manifestacions

Sense una societat més igualitària és impossible avançar cap a una societat sense violència masclista. Aquesta és la premissa principal que sostenen les forces sindicals majoritàries de l’estat espanyol, Comissions Obreres (CCOO) i Unió General de Treballadors (UGT). La setmana passada van difondre un comunicat conjunt davant la celebració del Dia Internacional contra la violència de gènere, i davant la proximitat de la data, criden a la participació de la ciutadania en els actes i mobilitzacions programades.

CCOO realitza i participa en els actes que es celebren a tot el país, per reclamar que, “més enllà de posicions partidistes, continuï en la decisió política de seguir adoptant totes les mesures que contempla la Llei per aconseguir canvis en les mentalitats i actituds socials que permetin l’eliminació del tracte discriminatori i de supremacia dels homes sobre les dones “.

Per la seva banda, UGT considera “fonamental combatre la violència de gènere des de l’àmbit laboral a través de la negociació col · lectiva”. En aquest sentit, el sindicat, a més de manifestar el seu suport incondicional a les dones afectades per la violència masclista en qualsevol de les seves manifestacions, subratlla el seu compromís d’introduir en la negociació col · lectiva garanties de protecció laboral per a les víctimes de violència de gènere, garantir que les situacions derivades de la violència de gènere, no suposin pèrdues dels drets ni condicions laborals de les treballadores i combatre la violència en l’àmbit laboral, impulsant la negociació de protocols d’actuació davant l’assetjament sexual per a la seva inclusió en convenis col · lectius i plans de igualtat.

Activitats

CCOO Euskadi anima les dones a “mesurar” i ser conscients dels diferents graus de violència de gènere amb el “Violentómetro”, una eina per fer-ho. “No importa en quin nivell t’identifiquis. La violència no és normal. Detenla. Informa’t! “, Serà el lema d’aquest any 2011. El divendres 25 realitzaran un “Flashmob” contra la violència Fes soroll!

A Vitòria (Plaça de la Verge Blanca), a les 11 hores. Delegats i delegades del sindicat estan cridats a participar en aquesta activitat que va a recrear la idea del rebuig a determinades frases masclistes que per desgràcia estem acostumades a sentir en la nostra vida quotidiana. Per a això, passejaran per la plaça parant i fent soroll amb pots i llaunes en mà cada vegada que per megafonia soni alguna d’aquestes frases. Finalment, formaran un gran cercle amb cartolines morades simbolitzant la imatge del punt morat que s’identifica amb el 25N.

La secretaria de la Dona de CCOO Catalunya, Rosa Bofill, intervé a Badalona en les jornades sobre violència de gènere que tenen lloc els dies 21 i 23 de novembre, ambdues a les 17,30 h i que compten amb la participació de psicòlogues, advocades, juristes, periodistes, etc.

CCOO Madrid ha celebrat a la seva seu el dilluns dia 21, a les 9,30 h, l’acte “Acció global contra la violència de gènere” i el dia 25, a les 12 hores, es concentraran davant del Museu del Prado

CCOO del País Valencià ha organitzat un Seminari Itinerant que posarà l’atenció en la violència simbòlica contra les dones, exercida a través dels mitjans de comunicació. Aquests contribueixen a perpetuar estereotips i agreujar les desigualtats. L’experta Angoixes Bertomeu, llicenciada en Història i Geografia i creadora de www.e-mujeres.net dissertarà sobre aquest camp. El seminari se celebra el dimarts dia 22 a la seu de CCOO de Castelló (plaça de Les Aules, 6), el dia 24 a la seu d’Alacant (avinguda Salamanca, 33) i el mateix dia 25 a la seu de València (plaça Nàpols i Sicília, 5). Tots començaran a les 10:00 h.

CCOO Extremadura, presenta el dimecres dia 23, juntament amb la directora de l’Institut de la Dona, una campanya amb el lema “També a la feina NO és NO. No l’assetjament sexual”. La campanya consisteix en un cartell, punt de lectura i una guia per a l’elaboració de protocols d’assetjament sexual i per raó de sexe. El dia 25, a Badajoz, juntament amb l’Associació de Dones Progressistes, realitzaran una crida contra la violència de gènere.

El dia 24, a Jaén, a la sala d’actes de la Casa de Cultura, organitzat per CCOO Andalusia, Jornades sobre “Tractament de la violència de gènere en els plans d’igualtat”. Intervenen Núria Martínez i Francisca López, secretàries de la Dona d’Andalusia i Jaén respectivament i Susana Brunel, Adjunta a la secretaria confederal de la Dona.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

“Solas podemos hacer muchas cosas, pero juntas podremos llegar más lejos”

Rosa Mª Provencio es la presidenta de la Asociación Catalana de Encajeras (ACP) y...

Feministas apoyan a la Presidenta del Parlamento ante la querella del TSJC

Feministas por la Independencia convocan a la concentración, este jueves 20 de octubre: “Todas...

Dones migrades: dones amb drets

La comunicació amb visió de gènere és una eina que obre mons.   La Xarxa...