jueves 30 mayo 2024

jueves 30 mayo 2024

Compartir

Dones Reporteres: un paper actiu ens els mitjans de comunicació

No hay traducción disponible

Lea Cornellana

 

OPINIÓ

10 anys de Mataró ràdio i 9 temporades de Amb veu de dona

Dones Reporteres es va embarcar en el projecte de la ràdio i en el programa Amb veu de dona. Tots els començaments són il·lusionants i tot estava per fer i per aprendre.

logo Amb veu de dones

 

 

Hi havia, però, tres eixos importants pel nostre grup ja que volíem: que les dones tinguéssim un paper actiu ens els mitjans de comunicació;  posar en valor totes les aportacions que ha fet la dona dins la nostra societat i que tantes vegades han estat silenciades. Fer un programa des de la perspectiva de gènere; i crear un grup transversal, de procedències socials i culturals, també generacionals, diverses.

Però cóm desenvolupar tot això? 

La ràdio com a eina per fer arribar la nostra veu va ser una alternativa molt valuosa. Aprendre-fent, amb un taller que vam realitzae, i així vam anar adquirint habilitats comunicatives.

Adonar-nos que les dones, atrapades en un sistema masculí de valors (l’anomenat patriarcat), hem de fer el nostre propi camí cap a la Igualtat i ho podem fer incrementant la nostra participació social, mostrant-nos públicament. Ës a dir, el segon naixement del que ens parla la filòsofa Hannah Arendt.

I, finalment, fent un grup com a plataforma de creixement que sigui coral. Totes hi estem cridades a créixer en creativitat, imaginació, ajuda mútua, per això diem que no podem sortir-nos del guió, perquè això és el que ens enforteix.

Preparant opinions, llegint, buscant, adquirim nous coneixements, se’ns obra una finestra a la imaginació. Tot això és el grup de Dones Reporteres de Mataró.

 

 

Logo DONES REPORTERES v.2 - copia

 

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

“Me siento orgullosa de cantar en la Orquesta Africana de Barcelona”

Isabel Chueco es la cantante de la Orquesta Africana de Barcelona, un grupo musical...

Catalunya: El Govern aten a infants i adolescents ambs pares hospitalitzats o aïllats pel coronavirus / La Independent / Notícies Gènere

Treball, Afers Socials i Famílies posa en marxa un projecte per atendre els infants i...

Una mirada crítica sobre la pel·lícula Albert Nobbs

Des del començament, la pel·lícula* ens mostra una dona que es disfressa d’home per...