La Comissió d’Ocupació i Afers Socials i la Comissió de Drets de la Dona i Igualtat de Gènere va votar el 17 de març del 2022 a favor de la posició del Parlament Europeu sobre la Directiva de Transparència Salarial. L’objectiu de la directiva és establir unes normes mínimes a tota la UE sobre mesures de transparència salarial que permetin a les treballadores garantir el seu dret a la igualtat salarial.
Istockphoto Parlament Europeu
El Grup Verds/ALE exposa que: “La posició d’avui al Parlament Europeu reconeix que hi ha dones que experimenten diferents tipus de discriminació i que això no es pot obviar. La interseccionalitat es tindrà en compte a l’hora de compensar les víctimes i sancionar a les empreses El Parlament Europeu no només amplia l’àmbit de les empreses que han de publicar informació, sinó que envia un senyal clar en suprimir la bretxa salarial “injustificada” d’una empresa: cap bretxa salarial no pot quedar intacta.”
La posició adoptada pel Parlament Europeu sobre la directiva de transparència salarial vol rebaixar el nombre de treballadors i de les treballadores que ha de tenir una empresa per estar obligada a publicar la seva bretxa salarial. La Comissió va proposar empreses amb més de 250 empleats, però el Parlament diu que amb més de 50, amb la condició de rebaixar-lo encara més al cap d’uns anys. Amb l’enduriment del Parlament, això cobriria al voltant del 60% de tots els empleats de la UE. A més, el Parlament afirma que els representants dels treballadors i de les treballadores han de ser elegits democràticament pels empleats i no per la direcció.