martes 27 febrero 2024

martes 27 febrero 2024

Compartir

Premis literaris de Cadaqués

No hay traducción disponible

L’Obra poètica completa de Rosa Leveroni, curada i prologada per Abraham Mohino, guanya el premi de reconeixement a la creació poètica Cadaqués a Quima Jaume. El recull Amb ulls de vidre de Quim Cubert, guanya el premi de poesia catalana Cadaqués a Rosa Leveroni. La Revista Top Girona i els periodistes Xavier Carós i Lluis B. March, guanyen el premi periodístic Cadaqués a Carles Rahola.


aLeveroniok

 

 

L’Obra poètica completa de Rosa Leveroni, publicat per CCG edicions, ha estat la guanyadora de la 16a convocatòria del premi a obra publicada Cadaqués a Quima Jaume. Aquest guardó premia tant la creació com l’assaig poètic. En aquest cas, s’ha premiat el treball d’Abraham Mohino que ha permés tornar a reeditar la poesia de Rosa Leveroni, una assignatura pendent, imperdonable en la nostra cultura. En l’edició de l’any passat va guanyar Antoni Clapés pel seu llibre La llum i el no-res, publicat per Café Central.

 

Han guanyat aquest premi en d’altres convocatòries: Àlex Broch, David Castillo, Vincenç Altaió, Joan Margarit, Montserrat Abelló i Lluis Solà, entre d’altres.

Pel que fa al premi de poesia a obra inèdita, el Cadaqués a Rosa Leveroni, en la seva 24ª edició, ha estat atorgat a l’escriptor Quim Curbet, pel seu recull Amb ulls de vidre. El premi de periodisme Cadaqués a Carles Rahola, en la 28a convocatòria, ha estat per al reportatge sobre Cadaqués realitzat pels periodistes Xavier Carós i Lluís B. March i publicat en la revista Top Girona, en el número 39 corresponent als mesos de març-juny de 2011.

En un acte que va tenir lloc diumenge passat en el Teatre municipal Art i joia de Cadaqués es van lliurar aquests premis que, cada any i dins el marc de la Setmana Cultural que celebra la vila marinera de Cadaqués, s’organitza pels volts de Sant Jordi i que enguany degut a la Setmana Santa s’han anticipat una setmana. En el decurs del mateix, s’ha presentat el llibre guanyador de l’anterior convocatòria del premi Rosa Leveroni El vol del mendicant de la poeta Montserrat Riba.

 

acadaques_ok

 

El lliurament dels premis va concloure amb un recital de poesia de Rosa Leveroni i Quima Jaume i textos de Josep Pla, a càrrec de la rapsoda Dolors Martínez i el músic Àngel Martínez.

Els guanyadors dels tres premis s’emporten, a part de l’import en metàl·lic i la publicació del llibre, en el cas del Rosa Leveroni, un gravat de l’artita Gustau Carbó Berthold realitzat exclusivament per als premiats.

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Tere Molla 1 bis

A la vuelta de la esquina

     OPINIÓN  Pues sí, en apenas mes y medio tendremos la conmemoración, de nuevo,...

Clase de respeto hacia las mujeres para imanes en Milán

Sumaya Abdel Qader En marzo se inicia en Milán el primer proyecto italiano promovido por...

Catalunya: La presidenta de l’ICD al MWC / La Independent / Notícies gènere

No hay traducción disponible “Tenim el repte d’incrementar la presència de les dones en l’àmbit...