lunes 24 junio 2024

lunes 24 junio 2024

Compartir

Nota de Premsa 9.09.2010: La Independent ajudarà la societat catalana a avançar en la igualtat

La Independent, Agència de Notícies amb Visió de Gènere, la primera que existeix en terres de parla catalana sortirà al carrer aquest 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya.

Aquesta Agència facilitarà les seves produccions dues vegades a la setmana a tots els mitjans que ho desitgin.

Una cinquantena de periodistes –dones i homes– treballaran per fer arribar els dimecres i els divendres als mitjans de comunicació notícies, reportatges i entrevistes destinades a eliminar els estereotips, el sexisme i l’androcentrisme a tots els nivells de la societat.

Els mitjans subscrits rebran part de la producció lliurement i una altra serà de pagament. Els enviaments regulars es començaran a fer a mitjan mes d’octubre.

El dia 11 es posarà en marxa un projecte que les dones periodistes de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC) ja es van plantejar en el seu inici. La Independent és fruit d’un intens treball en xarxa de l’Associació Dinamitzadora de la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya –Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere–, amb el suport de les xarxes europea, mediterrània i llatinoamericana i de diverses institucions del país.

“Els catalans i les catalanes no tenim una mentalitat d’igualtat de gènere. Per això, La Independent ajudarà la societat catalana a avançar en aquest àmbit”, ha declarat a La Independent, la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, en la primera entrevista que difondrà La Independent l’11 de setembre. “La part més dura i difícil de la política és la igualtat en la distribució de la renda i el Govern Central no va per aquí”, ha afegit Casals. La Independent també ens descobreix la feina que El Periódico de Catalunya fa en aquest sentit: “Hi ha un món femení, actiu, independent, com el que representa La Independent, que jo vull escoltar. I la nostra Defensora de la Igualtat fa aquesta funció”, ha dit Enric Hernández, el director d’aquest rotatiu a La Independent.

Una trentena de dones i d’homes, que en els seus partits, sindicats, associacions i entitats tenen la responsabilitat d’aconseguir incorporar la visió de gènere en els diversos àmbits de la vida de les persones, donen la seva opinió a La Independent sobre els mitjans de comunicació, la tasca de govern d’aquesta legislatura, les prioritats per a la propera i els reptes mundials pels drets de les dones.

Podreu trobar tota la informació al web www.laindependent.cat o ens podeu escriure a info@laindependent.cat o trucar al 629 283 240 o 616 449 629.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Premio internacional de Periodismo Julio A. Parrado

El premio, convocado por el Sindicato de Periodistas de Andalucía-SPA y la Federación de Sindicatos...

Protocol d’actuació davant dels feminicidis

No hay traducción disponible Consellera Tània Verge, president Pere Aragonés i secretària igualtat Montse Pineda....

De la guerrilla a la redacció

No hay traducción disponible Paula Sáenz en la seva etapa de guerrillera de les FARC.Foto:...