viernes 29 septiembre 2023

viernes 29 septiembre 2023

Compartir

Mataró: Les dones viatgeres, una mirada de gènere: Cristina Chaves / La Independent / Notícies gènere

No hay traducción disponible

Elles viatgen soles (un nou mercat turístic?). Viatges en femení, per què?, perquè l’equipatge és psicològic. Algunes persegueixen somnis, d’altres fugen de l’estrès de ser una “superwoman”, d’altres volen més espiritualitat. Són dones viatgeres i trenquen tabús.

 

 

Mataró Radio  Cristina Chaves

Dones Reporteres amb Cristina Chaves

 

El denominador comú és la cultura, la majoria tenen formació acadèmica, són dones urbanes i amb capacitat econòmica. Això avui, en ple segle XXI.

Quina història hi trobem al darrera? La transformació de la societat i l’aparició de dones independents. Per tant, això arriba al segle XIX, amb el progressiu accés a una educació formal, reservada abans només als homes.

Un exemple seria Mary Kingsley, la reina d’Àfrica, autodidacta (gràcies a la ben dotada biblioteca familiar) i que fins a la mort dels pares no va poder iniciar la seva carrera de viatgera i estudiosa del pobles africans; ho va poder fer amb 30 anys. De la seva experiència africana en van néixer dos llibres: Travels in West Africa i West African studies. Va morir fent d’infermera a la guerra dels Boer.

Aquí, a casa nostra, tenim a Aurora Bertrana, que va formar la primera banda de jazz de dones. El 1926 va viatjar a Tahití, on escriu el seu primer llibre Paradisos Oceànics, fent realitat un somni que el seu pare havia frustrat, el de ser escriptora. L’any 1935 marxa al Marroc per estudiar l’ànima de la dona musulmana i en surt un altre llibre El Marroc Sensual i Fanàtic. El 1936 la trobem de redactora a Barcelona de la revista femenina del PSUC, Companya. Tota una vida dedicada a l’escriptura.

Cadascuna amb la seva motxilla personal, amb la seva història, amb els seus anhels, amb els seus somnis.

Però Dones Reporteres volia la seva pròpia dona viatgera i així vam conèixer a Cristina Chaves, una dona viatgera que estalvia diners per viatjar, però no un viatge de turista ortodoxa, sinó un viatge que ja la ha endinsat a Amèrica i Àsia durant mesos. Una dona de 30 anys i escaig amb una ànima enamorada de l’aventura.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

CONVOCATORIA DE LA PLATAFORMA FEMINISTA DEL ATENEO DE MADRID

   Desde que logramos reinstaurar la democracia, hace treinta y cuatro años, han muerto asesinadas,...

El Parlament europeu aprova la primera legislació europea contra la violència masclista

L’Ordre europea de protecció garantirà protecció a les víctimes a tot el territori de la...

Catalunya: El Govern crea una Comissió que coordinarà les matèries LGBTI / La Independent / Notícies gènere

L’objectiu principal d’aquesta comissió és desenvolupar i garantir els drets de les persones LGBTI i...