martes 23 julio 2024

martes 23 julio 2024

Compartir

Maria Sánchez Sánchez, CEO de l’empresa Marinal Emirados

 

“Per a una dona és més difícil que per a un home fer negocis als Emirats Àrabs Units (EAU) perquè és un mercat molt tancat i funciona per recomanacions”

Els homes de negocis locals respecten a les dones que venim a fer negocis, encara que no som moltes. Les dones locals encara no han entrat definitivament en el món de l’empresa” ha declarat a La Independent, Maria Sánchez, Conseller Delegada, CEO en les seves sigles en anglès, de l’empresa Marinal Emirados. Des de Marinal Emirados (ME) faciliten a inversors o empresaris estrangers un soci/patrocinador estratègic adeqüat per fer negocis als Emirats Àrabs Units.. D’acord amb la legislació d’aquest país del Golf Pèrsic cada inversor/empresari necesita un patrocinador o soci local per constituir una empresa als EAU.

“Nosaltres, diu Maria Sánchez, tenim seu a Barcelona i seu a Dubai i coneixem bé el mercat local emiratí. Si et vols instal·lar allà, hi ha zones franques preparades per engegar una empresa i no s’hi paguen impostos. És un mercat molt dur perquè, com he dit, només s’hi pot entrar per recomanació. Així doncs, els contactes són essencials”. Una de les tasques d’aquesta consultora d’estratègia i operacions és fer de gestora per empreses que vulguin instal·lar-se als EAU, ja que per “entrar-hi cal tenir un soci local”, afegeix. Marinal Emirados cedeix la seva llicència pels empresaris que vulguin fer negocis en el mercat local emiratí.

Marinal Emirados fa uns quatre anys que està implantada a Dubai. ” Jo, relata Maria Sánchez, i els meus companys fem servir molt de temps en millorar els nostres contactes amb els locals d’aquest i d’altres dels set emirats per convence’ls que les empreses catalanes i espanyoles estan preparades per fer negocis a Dubai.


BR_Maria.Ibrahim._3_6_12


Es molt difícil per a una dona perquè ens toca moure’ns en un món d’homes. El que passa és que els homes dels emirats estan molt ben educats i si una dona val pels negocis, la respecten. Les dones locals estudien a la Universitat, així doncs el seu nivell intel·lectual és alt però després es casen i s’ocupen només de la familia”.

“Els Emirats Àrabs- subratlla Maria Sánchez- és un lloc difícil perquè no pots operar amb una llicència comercial sense un soci local, però és interessant des del punt de vista comercial. Per això és tan important tenir contactes amb el món local emiratí”. Sánchez  Sánchez treballava en el mercat dels Emirats per a una empresa espanyola. Van estar afectats per la crisi del 2009 i van frenar l’expansió a la zona.

“Com que jo estava ja en contacte amb Royal Emirates, empresa que pertany a la familia Reial de Dubai els vaig comentar que la nostra empresa no podría seguir i va ser aleshores quan em van proposar el fet de treballar per a ells. Durant molt de temps vaig apendre la diferència entre les dues cultures de fer negocis. Fa poc, el seu director estratègic em va proposar montar una societat perquè les empreses esapanyoles puguin obrir mercat al Emirats Àrabs. I en això estic. És interessant perquè no hi ha competencia espanyola”. Encara que als Emirats hi ha delegacions dels Governs d’Espanya o de la Generalitata de Catalunya ME ofereix un tracte directe i només s’emporta una comissió si la transacció es conclou amb èxit.

“S’ha de vigilar molt perquè per fer negocis aquí, a Dubai, necessites intermediaris i no et pots fiar de tothom, afirma contundent Maria Sánchez. El mercat aquí a Dubai és molt actiu. Són set emirats i si un projecte no encaixa a Dubai, el portem a un altre dels sis emirats restants. També tenim bones relacions amb Aràbita Saudita que es un mercat que a poc a poc s’està obrint. Nosaltres ara estem treballant i concursant per fer dues mil cases a Riad. Una empresa de Tiana, el Maresme, s’encarregarà d’instal·lar plaques solars. Estem també treballant en l’expansió de dues firmes de roba catalana. L’empresariat català està molt ben preparat. Ens movem no només en els Emirats sinó també a Qatar, a Kuwait. Toquem tot el Golf Pèrsic”.

“En uns moments en els quals el mercat espanyol i català està pràcticament aturat aquí, als Emirats s’hi poden fer negocis. Per les dones és més difícil, però als Emirats et respecten si treballes bé. Hi ha molta oportunitat de negocis però com tot… es dur, ningú regala res aquí. Has de treballar molt dur”.


BR_Reunia.la.Cambra.ComerSarja.000Maria Sánchez reunida amb Ibrahim Rashid Al Jarwan, Director Econòmic de la Cambra de Comerç de l’Emirat de Sharja i altres membres de l’esmentat organisme


 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

De què parlem quan analitzem la “bretxa salarial”?

No hay traducción disponible foto: twitter saraberbels OPINIÓ Amb ocasió del Dia Internacional de l’Equal...

LLibre de Teresa Forcades i Esther Vivas / La Independent/ Notícies gènere

Sense por. Conversa entre Teresa Forcades i Esther Vivas Conversa entre Teresa Forcades i Esther...

Afganistan: Metges Sense Fronteres (MSF) inaugura una clínica de maternitat

Los intensos combates en Khost, al este de Afganistán, entre fuerzas militares nacionales e...