lunes 24 junio 2024

lunes 24 junio 2024

Compartir

MANIFEST UNITARI I ADHESIONS arran de l’acció feminista en la capella de la Universitat Complutense de Madrid a Somosaguas

Davant les notícies i els fets ocorreguts arran de l’acció feminista en la capella de la Universitat Complutense de Madrid a Somosaguas el passat dijous dia 10 de març les dones membres de la Comissió 8 de Març declarem:

• El nostre suport i solidaritat absoluts cap a totes les persones que van participar en aquesta acció reivindicativa i absolutament pacífica. Ens solidaritzem particularment amb les set persones que fins ara han estat cridades a declarar per la policia i acusades d’un delicte contra la llibertat de consciència i el sentiment religiós. Considerem inacceptable l’actuació policial guiada pels que volen convertir la llibertat d’expressió i la denúncia de l’opressió de les dones en un suposat acte delictiu.

• El nostre cansament i indignació davant les intervencions públiques expressades per l’església catòlica i la dreta política i mediàtica davant de qualsevol manifestació que qüestioni la situació de privilegi i poder que tenen.

• La nostra denúncia davant la criminalització mediàtica, policial, política i religiosa que s’està fent tant de l’acció com de les persones o col·lectius que van participar-hi o que manifesten estar-hi d’acord.

• Que els fets ocorreguts demostren, com qualsevol acte feminista i pacífic que intenti denunciar la utilització que es fa dels cossos i la vida de les dones, és aprofitat pels sectors més reaccionaris per coartar la llibertat d’expressió d’aquests col·lectius i persones, intentant invisibilitzar el contingut polític i de denúncia de l’acció per convertir-lo en un suposat acte vandàlic.

• També volem expressar el nostre absolut rebuig a que en un Estat suposadament aconfessional segueixin existint capelles i centres de culte catòlics a les Universitats públiques. La Universitat Complutense de Madrid no és una excepció i a la Facultat d’Econòmiques de la Universitat de Barcelona també hi ha una capella on s’hi celebren misses catòliques amb regularitat. Això és un privilegi que l’Estat atorga a l’Església Catòlica, arran dels Acords signats entre l’estat espanyol i el Vaticà el 1979 i que ha de ser abolit de forma immediata.

• Fem una crida a la mobilització social, política i mediàtica en suport als i les activistes de Madrid i per aturar la creixent impunitat de la dreta catòlica i les seves declaracions masclistes, homòfobes i autoritàries.

• Defensem un Estat laic on les creences religioses formin part de l’àmbit privat i no puguin ser imposades de cap manera a la resta de la societat. Rebutgem el privilegi i el poder que en l’Estat espanyol se segueix atorgant a l’Església Catòlica, organització privada que no distingeix entre ciutadania i feligresia i que atempta constantment contra els drets de les dones i les llibertats sexuals de moltes persones. L’Església Catòlica intenta de manera obsessiva reglamentar el que les dones hem de fer o deixar de fer, controlar els nostres cossos restringint la sexualitat femenina a la procreació, condemnant l’avortament, el divorci, qualsevol relació o conducta sexual al marge del matrimoni heterosexual, relativitzant la violència masclista, negant la diversitat i llibertat sexual. En definitiva, defensant mitjançant els seus discursos i les seves pràctiques el model patriarcal basat en la dominació masculina.

PER LA FI IMMEDIATA DE L’ASSETJAMENT MEDIÀTIC I POLICIAL ALS COL·LECTIUS I PERSONES QUE S`HAN VIST IMPLICADES.

PER LA FI IMMEDIATA DE LA MANIPULACIÓ MEDIÀTICA ENTORN A AQUESTS FETS.

FORA LES CAPELLES DE LES UNIVERSITATS I CENTRES PÚBLICS! PER UN ESTAT LAIC.

NO A LA INGERÈNCIA DE L’ESGLÉSIA EN LES NOSTRES VIDES!

PEL DRET DE LES DONES A EXPRESSAR-SE EN LLIBERTAT!

FORA ELS ROSARIS DELS NOSTRES OVARIS!

VISCA LA LLUITA DE LES DONES!

Adhesions col·lectives a 10 d’Abril del 2011:

Assemblea de Barri de Poble Sec;

Assemblees de Facultats de Diagonal;

Associació Ànim;

Associació Col·lectiu Gai de Barcelona;

Associació Cultural La Fornal;

Associació Ecogais;

Associació d’Estudiants Progressistes;

Associació Infogai;

Ateneu Rebel;

Ateus de Catalunya;

Ca la Dona;

Candidatura d’Unitat Popular;

Casal de Joves de Catalunya;

Cau de Llunes;

Col·lectiva Les Tisores;

CNT-AIT Cornellà;

 CNT-AIT Baix Llobregat;

Comissió 8 de Març;

Coordinadora de l’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI);

Endavant;

Estudiants en Lluita;

Grup d’Homes El Taló d’Aquil·les;

Intersindical Alternativa de Catalunya;

Lluita Internacionalista;

Marxa Mundial de les Dones;

Maulets;

Mujeres pa’lante-Maloka;

Revolta Global-Esquerra Anticapitalista;

Secretaria de la Dona de la CGT;

Secretaria de la Dona de la Intersindical Alternativa de Catalunya;

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans

Enviar adhesions a: vuitdemars2011@gmail.com

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Carmen Mur en “Mujer y Liderazgo”

“He tomado las oportunidades al vuelo y he tenido la suerte de tener una estupenda...

MANIFEST PER A LA CONVOCATÒRIA D’UN PROCÉS CONSTITUENT A CATALUNYA

Els sota-signants fem una crida a la ciutadania de Catalunya a adherir-se a aquest manifest...

“Trencant nous armaris”

Jornada de la Fundació Enllaç sobre l’envelliment de les persones del col·lectiu LGTB La Fundació...