lunes 15 julio 2024

lunes 15 julio 2024

Compartir

MagLes i MiraLES: actualitat online sobre el món lèsbic

El 20 d’octubre ha sortit el segon número de MagLes, la “revista online per a dones que entenen”, un nou mitjà de comunicació digital destinat al públic femení que té l’objectiu de normalitzar i visibilitzar el fet lèsbic amb periodicitat bimensual. MagLes combina informació, cultura, entreteniment i societat d’una manera molt visual i atractiva.

Dirigida per un equip jove i interdisciplinari al voltant de la dissenyadora i creativa d’origen holandès Celina Koekenbier, i amb seu a Barcelona, cada revista es planteja com una mena de monogràfic al voltant d’un tema. El primer número, publicat exclusivament a Facebook, va aparèixer l’agost passat i tractava la temàtica de la cultura, mentre que l’edició d’octubre, la segona, gira al voltant de la seducció com a concepte.

Les artífexs de MagLes tenen clar que, a més del format digital, també els agradaria publicar la revista en paper amb periodicitat mensual i funcionar mitjançant subscripcions, tot i que són conscients de la despesa econòmica que això suposa i de la necessitat de fer-hi front amb ingressos procedents de la publicitat, les col·laboracions i les subscripcions.

Objectius clars
Entre l’ideari de la revista destaquen uns objectius prou clars: “Investigar, crear, dissenyar, difondre i publicar continguts de qualitat amb un alt nivell professional que responguin a les necessitats informatives de l’entorn lèsbic. Aconseguir una àmplia difusió de continguts periodístics formatius i d’opinió amb la veracitat, el respecte i la qualitat que caracteritzen un mitjà de comunicació futurista i compromès amb el desenvolupament de la societat a la qual representa i en què es mou. Esdevenir un mitjà de comunicació de referència per a les dones que entenen de parla hispana a dins i fora d’Espanya”.

MiraLes ja té cinc anys d'experiència com a publicació.

Si MagLes suposa la novetat, la revista MiraLES, amb més de cinc anys d’experiència i un posicionament envejable en el món lèsbic, demostra que els mitjans de comunicació dirigits per i destinats a lesbianes són viables i tenen una audiència fidel, malgrat que funcionin des de la col·laboració desinteressada. Opinió, cultura, sexualitat, societat, mitjans i esdeveniments relacionats amb les lesbianes, actualitzats amb rigorosa periodicitat, formen la columna vertebral d’una estructura sòlida dirigida des de Madrid per María Jesús Méndez amb la implicació d’una vintena de col·laboradores repartides per Espanya i Catalunya que tracten temes de l’actualitat, la societat i la cultura amb una profunditat poc habitual i molt desitjable.

MagLes i MiraLES, MiraLES i MagLes, dos projectes amb enfocaments i orígens diferents que, en certa manera, es complementen per dibuixar un panorama lèsbic tan ric i complet com els és possible oferir. Els desitgem una vida molt més llarga i molta més sort que les que han tingut fins ara les seves predecessores offline.

http://www.maglesrevista.com

http://www.mirales.es/

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

La diputada independentista uruguayana Ana Surra reclama trabajo, papeles y dignidad para las personas emigrantes

Tupamara, refugiada, sindicalista, independentista, basquetbolista, inmigrante, abuela, recién entrada en la política española desde...

Foro de mujeres indígenas en la ONU

Mujeres líderes indígenas de México y Centroamérica participan en la “XI Sesión del Foro...

tere moll

Preocupada i reafirmada

OPINIÓ En les últimes setmanes estic una mica preocupada pel caire que està prenent...