sábado 13 julio 2024

sábado 13 julio 2024

Compartir

Madrid- Internacional: Destacada Phumzile Miambo-Ngcuka, per la seva tasca envers l’eliminació de violència de gènere / La Independent / Notícies Gènere

 

L’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere va atorgar, al començament d’abril, el Premi anual a la tasca més destacada en l’eradicació de la violència de gènere a la sud-africana Phumzile Miambo-Ngcuka, directora executiva d’ONU Dones.

 

Phumzile Miambo-Ngcuka 

 

L’Observatori també va concedir la menció especial “Solitud Carzola, fiscal” al treball de Blanca Hernández, exdelegada del govern contra la violència de gènere, com un reconeixement a la tasca exercida des de l’administració, on ha promogut importants reformes legals relatives a la millora de la assistència i protecció de les dones víctimes de violència de gènere i de les i dels menors al seu càrrec

Igualment l’ens institucional va concedir un reconeixement a Antena 3 per la campanya “Tolerància zero: contra el maltractament, la força de tots” contra la violència masclista, en col·laboració amb la Fundació Mutua Madrileña. Perquè han utilitzat el mitjà informatiu per sensibilitzar contra la violència de gènere i generar un rebuig social.

 

La guardonada Phumzile Miambo-Ngcuka

La directora executiva d’ONU Dones, mestra de professió, va començar com a activista contra l’apartheid i contra l’opressió de les dones a Sud-àfrica el seu país natal. Va ser membre del Parlament democràtic al seu país i ministra de Minerals i Energia en el govern de Nelson Mandela, convertint-se el 2005 en la primera dona del seu país a assolir la Vicepresidència.

Des el 19 d’agost de 2013 ocupa el càrrec de directora executiva d’ONU Dones, des d’on ha impulsat la lluita de Nacions Unides en tots els camps i a tots els nivells per frenar la violència de gènere i vencer els obstacles, polítics, socials i econòmics, que impedeixen la igualtat efectiva d’homes i dones.

Els Guardons

Els premis que seran lliurats pel president del Tribunal suprems i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) al setembre, han estat concedits per unanimitat de totes les institucions que conformen l’Observatori de Violència Domèstica i de Gènere, que presideix la vocal del CGPJ, Ángeles Carmona.

l’Observatori

L’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere és un instrument d’anàlisi i d’actuació que, en l’àmbit de l’Administració de la Justícia, promou iniciatives i mesures dirigides a eradicar el problema social de la violència domèstica i de gènere. Està integrat pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ), que ostenta la Presidència, el Ministeri de Justícia, el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, el Ministeri de l’Interior, la Fiscalia General de l’Estat, les comunitats autònomes amb competències en matèria de justícia, mitjançant torns rotatoris anuals, el Consell General de l’Advocacia Espanyola i el Consell General de Procuradors d’Espanya.

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Cassandra debe ser escuchada

Richard Eleman (@eurecat) Esto es lo que emerge de una larga conversación con Richard Elelman,...

Meda Women 2011. Foro Mediterráneo de Mujeres Empresarias – Entrevista con M. Helena de Felipe, presidenta de AFAEMME

El foro de las mujeres empresarias de los países mediterráneos, MEDA Women, se celebró en...

ONU: compromiso de derechos para las niñas / La Independent / Noticias Género

El compromiso de erradicar todas las formas de discriminación contra la niñas se está...