jueves 25 abril 2024

jueves 25 abril 2024

Llibre: Sexual Herria d’Itziar Ziga

 Literaldia’12, el festival, organitzat per l’Euskal Etxea, va presentar el llibre d’aquesta periodista i escriptora el passat dijous 12 d’abril a Barcelona. Un llibre que no deixa indiferent ja que Sexual Herria “és una biografia carregada de lluita, de feminisme, de plaer i de compromís”, tal i com podeu llegir al web d’ Euskaletxea

És la tornada de l’autora, Itziar Ziga a la seva pàtria, Sexual Herria, on hi ha tornat després de viure una temporada a Barcelona. La periodista inadaptada, feminista heretge i vedet d’extraradi, Itziar Ziga.  

“Itziar Ziga va créixer en un barri de blocs d’Errenteria entre núvols tòxics i descampats verd fluor. Fins als cinc anys ningú es va adonar que no veia ni la seva ombra, d’aquí potser la seva preferència per albirar entre tenebres. Després de llicenciar-se en periodisme i emigrar a Barcelona, ha transitat pels més precaris treballs que el recentment estrenat mil·lenni reserva a les dones pobres i extraviades. Fins ara no ha aconseguit donar el salt a la prostitució. Una vegada va publicar un article en la prestigiosa revista juvenil You, però mai més la van trucar. Durant tres meravellosos anys va ser reportera en l’extingit periòdic de dones Andra. És vegetariana a taula i omnívora al llit. El feminisme és la seva religió, encara que en això també va sortir heretge”. 

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Bases per un periodisme feminista

  El proper dia 21 de març, a Ca la Dona. La Independent participa en...

Catalunya: 642 dones  inscrites per l’accés al cos de Bombers

Després de la campanya d’Interior, amb l’objectiu de fomentar-ne la participació de dones, sota el...
tere moll

25 de noviembre de 2013

  OPINIÓN Si, ya sé que esta semana “no tocaba” escribir, pero mañana conmemoramos el...