lunes 05 junio 2023

lunes 05 junio 2023

La Xarxa Europea GAMAG es consolida a l’Est d’Europa

Olga Sálova, Ohchr-NU i Nadezda Ahgikhina, EFJ.

Membres de GAMAG Europe de l’Est i l’Oest s’han trobat a Moscou per sumar forces i treballar per la igualtat de gènere en els mitjans de comunicació. I fer-ho tant en els continguts informatius com en la publicitat per trencar estereotips. Amb aquest acte, GAMAG Europe es consolida a l’Est.

En una reunió celebrada a la seu de Nacions Unides a Moscou s’ha constituït el grup de GAMAG Europa-Est en el qual s’hi apleguen una trentena de dones de la Federació Russa, i també, companyes de les ex-repúbliques soviètiques que treballen per la igualtat de gènere en els mitjans de comunicació. La Xarxa Internacional de Periodistes i Comunicadores de Catalunya-Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (XIDPIC.CAT-RIPVG) és actualment el Secretariat de GAMAG EUROPE.

Periodistes, comunicadores, professores, membres d’associacions de dones de Moscou. També d’altres amb les quals treballen amb xarxa procedents de Kazakhstan, Geòrgia, Armènia, Azerbaidjan, Daguestan, Ucraïna, entre d’altres, formen part d’aquesta Xarxa europea. La reunió es va poder organitzar a través de les gestions d’ Olga Sálova, responsable del programa nacional de Drets Humans de Nacions Unides que es desenvolupa a la Federació Russa. La Coordinadora serà a partir d’ara, Sevetlana Svistunova.

 

 

Svetlana

Svetlana Svistunova, en primer pla durant la reunió

 

La impulsora de l’acte, Nadezda Azhgikhina, vicepresidenta de l’European Federation of Journalists (EFJ) i professora de periodisme de la Moscow State University va inaugurar la reunió explicant la importància de la constitució d’una Xarxa Europea perquè a Moscou es molt necessària ja que “Molts homes veuen amb normalitat l’assetjament sexual, la desigualtat de salaris, els comentaris ofensius o les bromes impròpies contra les dones. I la legislació no ens protegeix”.

Pla Gral 2

 

Nadia FEN

 

 

 

 

 

Pla General de la reunió

 

 

Les assitents van recolzar el projecte  FEN que impulsa GAMAG Europe

 

En la reunió es va comentar que probablement això es deu a la falta de consideració de molts homes russos cap a l’espai personal de les dones i a la vida comunal de l’època soviètica. Els mitjans de comunicació a Rússia publiquen molts articles que indueixen a les dones deliberadament a fer servir el sexe per finalitats pròpies. On la desigualtat de gènere és més evident es troba en el terreny educatiu, laboral i en la vida política. En la reunió es va posar en evidència que moltes vegades les dones russes no entenen que s’estan vulnerant els seus drets com a dones, es a dir els drets humans.

 

 

1325 Independent

Les assitents escoltant una bona pràctica de la XIDPIC.CAT-XPVG sobre la CEDAW 1325

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Teresa Carreras

Teresa Carreras

Periodista, activista i feminista. Secretaria de la XIDPIC.CAT-XIPVG. Coordinadora de GAMAG Europa, expresidenta APEC. Corresponsal setmanari El SIGLO, Ha treballat a RTVE.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

lledo

Cuando las mujeres son atípicas: Jeroen Dijsselbloem como síntoma

Llibres a Catarata contra la violència de gènere

Campanya ‘Som el que fem, som el que ens proposem’ sobre l’esport inclusiu