jueves 08 junio 2023

jueves 08 junio 2023

Compartir

La Generalitat gestionarà les subvencions per a programes de cooperació i voluntariat socials provinents de l’IRPF

L’any 2011 haurien correspost a Catalunya 49 milions d’euros El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha celebrat la sentència del Tribunal Suprem, que estableix la “capacitat de la Generalitat per gestionar les subvencions per a programes de cooperació i voluntariat socials provinents de l’IRPF”. 

“És competència de la Generalitat la seva gestió, és a dir, la tramitació, resolució i pagament de les subvencions, així com la regulació del procediment corresponent a tots aquests aspectes” – ha dit Cleries- i ha recordat que: “La Generalitat té competències exclusives en l’àmbit dels serveis socials, infància i voluntariat“.

Aquestes subvencions es convoquen en base als diners recaptats a través de la casella per a finalitats socials que els ciutadans i ciutadanes poden marcar en fer la seva declaració de la renda.

Cleries ha destacat també la importància d’aquesta sentència “perquè fa respectar el nostre autogovern” i ja anunciat que La Generalitat es posarè en contacte amb el Ministeri a fi de gestionar aquestes subvenciona  a partir ja de la propera convocatòria.  

El Conseller ha especificat que “l’any 2011, Catalunya va rebre 29 milions d’euros corresponents a les declaracions de la renda de l’any 2010, per a aquestes subvencions. Però si calculem el percentatge de ciutadans i ciutadanes de Catalunya que van assenyalar la casella corresponent en la seva declaració, veiem que ens hauria correspost rebre 49 milions d’euros”.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Joaquina Dorado Pita: Una luchadora anarquista

¿Hablamos de brecha?

Catalunya: la folgada paritat al Consell de la República / La Independent / Notícies gènere