viernes 29 septiembre 2023

viernes 29 septiembre 2023

El Consell de la Joventut de BCN i el Consell d’Associacions de BCN critiquen la intervenció policial a Pl. Catalunya

El Consell de la Joventut de BCN i el Consell d’Associacions de BCN critiquen la intervenció policial a Pl. Catalunya i demanen que no es prioritzi la possible celebració del Barça

Les dues plataformes associatives de la ciutat consideren “fora de lloc” i “violenta” la intervenció policial d’aquest matí i denuncien que caldria haver esgotat totes les opcions de diàleg

Davant l’actuació policial d’aquest matí a la Pl. Catalunya, des del Consell de la Joventut de Barcelona i des del Consell d’Associacions de Barcelona volem dir:  

-Considerem absolutament fora de lloc la intervenció violenta dels cossos policials. Per tal de poder garantir la salubritat de la plaça i retirar els materials que poguessin ser perillosos caldria haver esgotat totes les opcions de diàleg amb les persones representants de l’acampada. Per tant, en cap cas recolzem que s’hagi actuat de manera violenta contra persones acampades que no havien fet cap provocació. Tal i com s’ha definit en tot moment el moviment, i per la voluntat explícita dels membres de l’acampada d’evitar situacions violentes, estem convençuts que s’haurien fet tots els esforços possibles per a garantir que no hi hagués hagut cap perill ni cap problema posterior.  

-Demanem que no es prioritzi la possible celebració esportiva del Barça per sobre d’una iniciativa absolutament cívica que busca fer pressió per a fomentar la participació i millorar la democràcia. Cal valorar de manera adequada la importància de cada proposta i buscar les fórmules per tal que ambdues siguin perfectament compatibles. Creiem que cap celebració esportiva o cultural pot tenir més facilitats per a utilitzar l’espai públic que les mobilitzacions cíviques i participatives o les accions del teixit associatiu de la ciutat que treballa dia a dia per a millorar-la, fomentar la participació i aprofundir en la democràcia.


Més informació:

Àrea de Comunicació del CJB

93 237 22 85//605 02 98 74

comunicacio@cjb.cat

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

MANIFEST EN DEFENSA DELS DRETS DE LES DONES I LA POBLACIÓ DE L’AFGANISTAN

  La regressió en drets que pateix el poble d’Afganistan des de l’arribada al poder...

Barcelona: Exposició fotogràfica “Resiliència” / La Independent / Noticies Génere

No hay traducción disponible La fotògrafa mexicana Yolanda Lluna presenta a Barcelona el passat 9...

Ciutat de Mexic: Lesbianes feministes socialistes es retiren de la coordinació de marxa del 8M a CDMX

Redacció SemMéxico Lesbianes feministes socialistes es retiren de la coordinació de marxa del 8M a...