martes 25 junio 2024

martes 25 junio 2024

Compartir

Curs de Formació en Comunicació, Dona i Salut

CURS NO REALITZAT O APLAÇAT

El Centre de Formació del CPC torna a apostar pel periodisme per a la ciutadania plural amb el curs “Comunicació, Dona i Salut” el proper 5 de juny de 9.30h a 14.30h. El curs el realitzarà la periodista Fabiola Llanos i té l’objectiu de transmetre determinats aspectes del periodisme especialitzat en l’àmbit de la salut que incideixen en l’elaboració d’informació rigorosa i de qualitat. S’aprofundirà molt especialment en com visibilitzar correctament la perspectiva de gènere en el tractament de la salut. Aquest curs es porta a terme en col·laboració amb la Xarxa Internacional de Periodistes i Comunicadores de Catalunya / Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere.

Pel que fa al programa destaca: la visibilització del gènere en el tractament informatiu; l’estudi de glossari de termes correctes (Anàlisi de casos específics: VIH/sida, càncer, malalties cardiovasculars);Fonts, estils i credibilitat.  La societat civil. Informació i responsabilitat; La salut com a dret fonamental a la nostra societat. Nous enfocaments periodístics als mitjans, a les empreses relacionades amb la salut i a les agències nacionals i internacionals;Com fer periodisme de divulgació. De qui són les dades dels estudis fets amb diners públic;Periodisme científic i periodisme divulgatiu. Diferències i graus d’importància; i Bones i males pràctiques. Exemples.

Per inscripció

Fabiola Llanos. Periodista experta en temes de salut, cooperació internacional, mitjans alternatius, tecnologies audiovisuals. Llicenciada en Comunicació Social per la Universidad de Artes y Ciencias Sociales de Santiago de Xile i Màster en Lingüística i Comunicació per la Universitat de Barcelona. ha estat responsable de Comunicació, Sensibilització i Incidència Política de la Fundació Sida i Societat i editora i és impulsora de La Independent – Agència de Notícies amb Visió de Gènere. Col·labora i ha col·laborat amb diferents mitjans de comunicació i ONG de Catalunya i de Xile.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Mujeres en Alepo se suicidan para evitar ser violadas

En la mayoría de los actos contra la guerra a los que estamos asistiendo...

Manifest Institucional: Manifest amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones 25 de novembre de 2021

Avui, 25 de novembre de 2021, commemorem el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència...

Demarcación de Barcelona: 28-Juny La Diputació de Barcelona y el mundo local por los Derechos LGTBI / La Independent / Notícies gènere

La Diputación de Barcelona y el mundo local trabajan para erradicar las discriminaciones de género...